Simone gasztroságai

Lazac saláta

Olyan előételen gondolkoztam ami vitamindús, könnyed és gyorsan elkészíthető. Füstölt lazaccal, csírákkal és egy pikáns szósszal elkészült ez a saláta , annyit elmondhatok, hogy nagy sikere volt. Hozzávalók: füstölt lazac 30 dekányi, madársaláta, koktélparadicsomok,retekcsírák, avokádó, a szószhoz majonéz, mustár , egy teáskanálnyi tejföl, sáfrányos szeklice, őrölt fehérbors. A saláta elkészülte után pár csepp lime levével… Tovább »

Grillezett rákok mangós zöldsalátával

Szentestén hal helyett grillezett rákok készültek a konyhámban, egy nagyon friss és különleges ízű mangós zöldsalátával. Nagyon szép páncélos, fejétől megfosztott óriás garnélákat vettem, kicsit átsóztam és forró grillen megsütöttem. Semmi fűszerezést nem kívánt, a páncélból kibontva pedig hófehér rákhús bukkant elő, amit aztán jó étvággyal el is fogyasztottunk 🙂 Könnyű , különleges étel ,… Tovább »

Tavaszi vitaminsaláta színesen-ízesen

Színes -illatos, magában vagy bármilyen húsétel mellé köret helyett is kiváló választás ez a friss zöldségekből összeállított saláta. Vitaminkészleteink feltöltéséhez is ideális, akár egy kis tökmagolajjal, vagy valamilyen majonézes alapú mártással átkeverve is nagyon finom 🙂 Hozzávalók : madársaláta, sárgarépa, piros, sárga, zöld kaliforniai paprika, piros, sárga és fekete koktélparadicsom, póréhagyma, lucernacsíra, 4-5 darab tojás…. Tovább »

Pecsenyekacsa mája rántva , rösztivel , majonézes madársalátával

A szemközti kisboltban nagyon szép pecsenye kacsamájat kínáltak, vettem egy kilót gondoltam, megtöltöm vele hétvégén a csirkecombokat . Aztán gondoltam egyet és a felét kirántva elkészítettem szombaton. Frissen , ropogós és szaftos panírban sültek puhára- omlósra – illatosra 🙂 Hozzávalók : 50 deka pecsenye kacsamáj, himalája só, liszt, panírmorzsa, tojás, zsiradék, röszti , madársaláta, egy… Tovább »

Magvas bundában sült csirkecombok paradicsomos madársalátával

Olyan régen volt nálunk rántott husi , hogy azt gondoltam ideje egy jó kis szaftos bundázottat készíteni. Volt bekevert magvas prézlim , azt is ideje volt elhasználni. Köret helyett pedig egy kis vitaminbombát készítettem friss madársalátából és paradicsomból egy kevés majonézzel. A panírozás nálam gluténmentes volt de természetesen a hagyományos alapanyagokkal ugyanaz a teendőnk.  Hozzávalók… Tovább »

Lazacsteak majonézes madársalátaágyon, majonézes bébisalátával

Halas napot tartunk, nem volt kérdés, hogy lazac legyen a menü. Gyönyörű vastag vadlazac steakeket fűszereztem és sütöttem puhára-szaftosra. Kicsit jobban elszabadult a fantáziám a fűszerezést illetően, de nem bánom mert a végeredmény kiváló lett. Felfogható ez egy Karácsony előtti főpróbának is vagy csak egy jó kis halas ebéd előszelének is 🙂 Hozzávalók : 6… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!