Simone gasztroságai

Kacsazúza pörkölt zablisztes házi galuskával

Nagyon szeretem a belsőségeket, ezért gyakran kerül az asztalra nálunk belőlük. Gyönyörű friss kacsazúzát vettem amiből most egyszerű pörköltet főztem vastag szafttal és zabliszttel kiegészített házi galuskával. Hozzávalók: 1 kg kacsazúza, 4 nagy fej vöröshagyma, zsiradék, őrölt pirospaprika, egy nagy gerezd fokhagyma, só, őrölt fehér bors, két csipetnyi őrölt kömény, friss paradicsom és paprika, friss… Tovább »

Babgulyás vörösbabbal, vajas galuskával

Nagyon klasszikus, nagyon gazdag és nagyon finom 🙂 Babgulyást főztem sok hússal, sok szafttal, vörösbabbal és vajas galuskákkal és bár este már nem szoktam enni, ebből egy tányérral muszáj volt “kóstolni ” 🙂 Eszter lányom azt mondta : Anya, ez isteni finom lett 🙂 Hozzávalók : 50 deka sertés lapocka, kettő nagy fej vöröshagyma, 1… Tovább »

Babgulyás

Ma egy jó tartalmas levest főztem, sok babbal és sok hússal jó forrón tálalva sok szaftos lével.  Hozzávalók : 40 deka sertés lapocka , kettő nagy fej vöröshagyma, zsiradék, egy teáskanálnyi őrölt piros paprika, frissen őrölt bors, egy csipetnyi lestyán , egy késhegynyi porított babérlevél, őrölt kömény, egy gerezd fokhagyma, himalája só, kettő közepes sárgarépa,… Tovább »

Gulyásleves füstölt oldalassal

Milyen igaz, hogy a tévedésekből születhetnek olykor nagyon jó dolgok is … sertéscombot akartam kivenni a fagyasztóból, és véletlenül egy darab sertéstarja került a kezembe és azt olvasztottam ki. Így tarjából készült el a gulyásleves, de egyáltalán nem bánom  mert a tarja annyira szép, kevés zsírral átszőtt volt ,csodás puhára főtt és mennyei szaftosságot adott… Tovább »

Resztelt máj petrezselymes burgonyacikkekkel, friss savanyúsággal

Olyan régen ettem már ezt az ételt és valahogy a disznóvágásos beszélgetéseknél eszembe jutott aztán elő is került a fagyasztóból a múltkori friss máj másik fele és már neki is álltam , úgy készítettem ahogy Mama annak idején. Hozzávalók : 50 deka sertésmáj, 2 nagy fej hagyma, zsír, majoranna, őrölt bors, őrölt pirospaprika, himalája só,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!