Simone gasztroságai

Rákhússal töltött avokádó

Végtelenül egyszerű ám annál finomabb előétel . Extra gyorsan elkészül, semmi macera nincs vele. Törökországban az egyik kedvencünk volt. Hozzávalók: 2 egész érett avokádó, 15 deka garnéla, 2 kisebb paradicsom, 2-3 evőkanál majonéz, őrölt fehérbors, egy teáskanálnyi citromlé, egy kis gerezd pucolt fokhagyma, egy csipet só. A garnélákat kevés zsiradékon rózsaszínűre pirítottam, sóztam belereszeltem a… Tovább »

Dürüm csirkehúsból

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk 🙂 Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet 😀  Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből… Tovább »

Karaj parmezános köntösben amerikai káposztasalátával

Végtelenül egyszerű, gyors frissensült, amihez csupán egy igencsak finom amerikai káposztasalátát( Coleslaw ) készítettem . Bármilyen bundázott vagy sült húsféleséghez igen jó kiegészítő , emellett egészséges és vitaminnal teli. Hozzávalók : 8 szelet sertéskaraj, só, liszt, 2 egész tojás, panírmorzsa, két bő maroknyi reszelt parmezánsajt , zsiradék. A salátához : egy kis fej fehér káposzta,… Tovább »

Medvehagymás krémmel töltött tojások a húsvéti asztalra

Előételnek, hidegtálakra, vacsorára egy vékony kis sonkaszelettel vagy a közelgő húsvéti ünnepek egyik fogásaként kiváló étel a medvehagymás krémmel töltött főtt tojás. Gyorsan elkészül és pikáns , különleges ízű finomságot tálalhatunk a családnak. Hozzávalók : 6-8 darab tojás, egy teáskanál puha teavaj,mustár, himalája só, tejföl, majonéz, egy csipet őrölt fehérbors, egy mokkáskanál fehérbor , friss… Tovább »

Lazacsteak majonézes madársalátaágyon, majonézes bébisalátával

Halas napot tartunk, nem volt kérdés, hogy lazac legyen a menü. Gyönyörű vastag vadlazac steakeket fűszereztem és sütöttem puhára-szaftosra. Kicsit jobban elszabadult a fantáziám a fűszerezést illetően, de nem bánom mert a végeredmény kiváló lett. Felfogható ez egy Karácsony előtti főpróbának is vagy csak egy jó kis halas ebéd előszelének is 🙂 Hozzávalók : 6… Tovább »

Baconszalonnás- újhagymás tojáskrém pirított házikenyér szeleten

Hétvégi reggelik.. végre van idő nyugodtan leülni és enni. Kicsit elmozdulni a sablontól, a vajas-mézes kenyértől, -bár azt is nagyon szeretjük 🙂 A tojásos reggelik valahogy mostanában mindig hétvégére csúsznak , vagy kimerülnek egy gyors rántottában. Most egy tojáskrémet hozok, amit pirítósra kenve ettünk. Hozzávalók : 5 darab tojás, kettő szál újhagyma, egy teáskanálnyi tejföl,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!