Simone gasztroságai

Villámgyors pohárkrém glutén, laktóz és cukormentesen

Kedvelem a pohárkrémeket mert amellett, hogy nagyon finomak és mutatósak, egyszerűen elkészíthetőek, a variációk száma pedig kimeríthetetlen. Most mangóval és áfonyával készült, tej, cukor és glutén hozzáadása nélkül. Hozzávalók : 0,6 liter mandulatej, 1 csomag pudingpor, citromhéj, 5 evőkanál eritritol, 2 egész tojás, kettő evőkanál gluténmentes liszt sütőkeverék , egy maréknyi apró szemű zabpehely, mangó,… Tovább »

Panna cotta mangópürével

Végtelenül egyszerű , lágy és selymes, ízesen szétolvadó….elronthatatlan tejszíndesszert, ezúttal sűrű mangópürével, pirított pisztácia szórással. Rágondolni is gyönyörűség , ugye? 🙂 Hozzávalók 3 főre : 4 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. A mangópüréhez egy nagyobb méretű érett mangó, kettő teáskanál… Tovább »

Grillezett rákok mangós zöldsalátával

Szentestén hal helyett grillezett rákok készültek a konyhámban, egy nagyon friss és különleges ízű mangós zöldsalátával. Nagyon szép páncélos, fejétől megfosztott óriás garnélákat vettem, kicsit átsóztam és forró grillen megsütöttem. Semmi fűszerezést nem kívánt, a páncélból kibontva pedig hófehér rákhús bukkant elő, amit aztán jó étvággyal el is fogyasztottunk 🙂 Könnyű , különleges étel ,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!