Az igazat megvallva, tiramisu szeletnek indult ami lett is volna ha kivárjuk a megfelelő időt dermedésig 🙂 De hát az ember gyarló és nem vár. Aztán mikor belevágtam a szépen összeállított desszertembe és észleltem, hogy nem oké a zsoké, akkor gyorsan átkonvertáltam pohárkrémmé a tepsi tiramisut 😀 Meg kell mondjam, meglepő módon még jobb is… Tovább »
Tiramisu pohárkrém
Az igazat megvallva, tiramisu szeletnek indult ami lett is volna ha kivárjuk a megfelelő időt dermedésig 🙂 De hát az ember gyarló és nem vár. Aztán mikor belevágtam a szépen összeállított desszertembe és észleltem, hogy nem oké a zsoké, akkor gyorsan átkonvertáltam pohárkrémmé a tepsi tiramisut 😀 Meg kell mondjam, meglepő módon még jobb is… Tovább »

Márti a Hogymegtudjuknézni blog bloggerinája szervezte a 33. fordulót a blogkóstolók életében. Tőlem vette át a stafétát és örömömre az Ő blogja került kisorsolásra nekem. Hosszasan nézelődtem, igazából több recepten is megakadt a szemem de a palacsinta valahogy nagyon kínálta magát. 🙂 Mivel hétfőtől kemény időszak kezdődik, és nem fog beleférni semmilyen édesség az étrendünkbe…
Csak, hogy ne maradjon ki nálam se az epres finomság ha már egyszer szezonja van 😀 Sütni nem volt kedvem, de gondoltam, vasárnap délutánra jól jönne egy epres desszert. Pár hete sikerült citromverbénát beszereznem ami fantasztikusan- intenzíven lime- citrusos illatú és ízű, így a krémbe belecsempésztem és egy nagyon frissítő különleges citromos aromájú anyagot kaptam,…
Eredetileg egy joghurtos kuglóf receptje volt, de én mascarpone sajtra cseréltem le a joghurtot, és kevesebb lisztet használtam mint az eredeti receptben. Így egy kicsit tömörebb ám mégis puha és szaftos tésztát kaptam. Az illatáról meg ne is beszéljünk 🙂 Nyálcsorgatós, ínycsiklandó és mutatós kuglóf született. Hozzávalók : 5 egész tojás, 15 deka puha teavaj,…
Bevállalósok és ínyencek figyelem 🙂 Olyan de olyan finomságot készítettem, édesen, pisztáciásan és lágy puhára sült sajtokkal, hogy most is összefutott a nyál a számban. Kicsit a török konyha künefe édességére hasonlít, de én átvariáltam, hozzáadtam- elvettem, a végeredmény pedig nagyon is kedvemre való lett. Nem kell megijedni attól, hogy sajtokat használtam, mert mindkét sajt…
Olyan hosszú ideig ellenálltam ennek a süteménynek… répa… szeretem..de hogy tortának?? Aztán egy szakmai rendezvényen süteménnyel kínáltak, én meg kóstoltam… húúú, ez a finomság vajon mi lehet ? Hát kedveseim, kiderült, hogy ez bizony répatorta 😀 Több oldalon megnéztem, hogyan készül, és több receptből raktam össze a saját verziómat amit természetesen ma meg is sütöttem…