Simone gasztroságai

Baklava, a törökök mézes sütije

A baklava egy édes, mézes süteményféle , számos közép-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. Rétestészta alapú, darált magvakkal szórt és mézes – cukorszirupos öntettel locsolt szeletek, aki már kóstolta azt rabul ejtette ebben egészen biztos vagyok. Törökországi utazások alkalmával nem volt olyan nap de napszak sem, hogy ne vettünk volna a baklavákból akár egy kávé… Tovább »

Meggyes pite

Meggymániás vagyok. Szeretem frissen, sütve, főzve, fahéjasan, mandulával, krémekbe rejtve, rumosan, konyakosan, mindenhogyan …:D Most darált mogyorósan és fahéjasan készült, egy jó kis édes tésztában piteformában sütve, némi karácsonyi hangulattal. Hozzávalók : A tésztához : kettő egész tojás, 3 evőkanál natúr joghurt, kettő  evőkanálnyi zsír, 2,5- 3 bögre liszt, kettő kanál cukor, egy teáskanálnyi fahéj,… Tovább »

Narancsos csokikorong mézes mogyoróval

Ritkán készítek édességet de most valami töményen csokis narancsos ízre vágytam. Gluténmentes sütőpor keverékkel készült, de az alaptésztája ha nem vagyunk gluténérzékenyek lehet egy sima browni tészta is amihez hozzáadjuk a kandírozott narancsot. Hozzávalók : 40 deka Spar Free from csokis süteménypor keverék, 17 deka puha vaj, három egész tojás, kettő evőkanál kandírozott narancs ,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!