Simone gasztroságai

Fokhagymás egyben sült oldalas

Csodaszép friss sertéshúst vásároltam, ilyenkor a friss vágásból teletankolom a fagyasztót. Oldalast már olyan régen sütöttem, hogy kellőképpen itt volt az ideje egy újabb adag megsütésének. Előző este alaposan besóztam, fűszerekkel bedörzsöltem, másnap reggel pedig lassú tűzön porhanyósra sütöttem nádudvari sütőtálon. Hozzávalók: 1 egész oldalas, só, fokhagyma, őrölt bors, majoranna, őrölt kömény, zsiradék Az oldalast… Tovább »

Fűszeres sült oldalas petrezselymes újburgonyával, uborka salátával

Úgy vagyok vele, hogy a sült oldalasból soha nem elég… 🙂 hidegen, melegen, kenyérrel vagy anélkül,  egy jó kis petrezselymes újkrumplival akármilyen salátával jöhet. Olyan csodás húsos és kevés zsiradékos oldalast kaptam mint csak ritkán, így kétujjnyi széles darabokra vágva jól befűszerezve puhára-omlósra sütöttem, petrezselymes újkrumplival és friss uborka salátával kínáltam. Hozzávalók : oldalas ,… Tovább »

Sült oldalas édesburgonyás burgonyapürével

Lányommal ketten nagy oldalas-fanok vagyunk, így elég gyakran kerül terítékre ez az étel. Ilyenkor azért egy darab csirkemellet vagy pulykacombot is szoktam sütni mellé, hogy a ház ura se maradjon éhen 🙂 Olyan szerencsés vagyok, hogy általában friss feldolgozásból jutok hozzá sertéshúshoz, az oldalast  nem is fagyasztottam, hanem sóztam- fűszereztem és puhára szaftosra sütöttem. Köretként… Tovább »

Bableves füstölt oldalassal

Olyan levesre vágytam ami önmagában is elég ebédre, a bevállalósabbaknak vacsorára. Csodaszép friss füstölt oldalast vettem, szinte kínálta magát így felhasználtam egy darabját a levesbe. Jó kis páros lett a babbal, sok sárgarépával és némi tésztagaluskával, finom, enyhén füstös illattal gőzölgő leves született. Hozzávalók:  30 deka tarkabab, füstölt oldalas ízlés szerint- az én levesembe 4… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!