Simone gasztroságai

Vaslábasban sült cipó a húsvéti sonka mellé

A főtt  füstölt házi sonka mellé igazi házi cipó dukál 🙂 Vaslábasban, fehér lisztből ropogós cipócskát sütöttem. Hozzávalók : 50 deka liszt ( BL 80 ) , 20 deka öregtészta, ( elkészítését lásd a Kovász és öregtészta készítése bejegyzésben   https://gasztrosagok.cafeblog.hu/2014/11/21/kovasz-es-oregteszta-keszitese/ ,  egy csapott evőkanál himalája só, egy evőkanálnyi kacsazsír, 1 deka friss élesztő, kb 2,8-… Tovább »

Kovász és öregtészta készítése

Külön fejezetet szentelek a kenyérsütés alapjának számító kovászok készítésének. Természetes kovászt nevelhetünk magunk is otthon, és az öregtésztát sem ördöngős elkészíteni. Természetes kovász készítése : Nem annyira bonyolult egy jó házi kovász készítése , igaz szükség van rá néhány napra, amíg jól összeérik, de utána folyamatosan lesz kovászunk otthon. Első lépés 3 evőkanál teljes kiőrlésű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!