Simone gasztroságai

Hamvas szilvás – fahéjas lepény

Kicsit őszies, vagy inkább nyár végi finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra . Puha  ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel egy kevés fahéjjal, illatosan…. Hozzávalók: 60 deka liszt, 4 deka friss élesztő, 1 dl tejszín ( én laktózmenteset használtam ), 1-1,5 dl mandulatej vagy hagyományos tej , 4 evőkanál… Tovább »

Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel

Nálam első helyen áll az omlósra sütött kacsacomb a húsételek között. Ezúttal burgonyagombóc készült mellé köretnek, amit kacsazsíron kissé meg is pirítottam…  lilakáposztát pároltam , mert anélkül nem kacsa a kacsa 😀  És egy kis libamáj hájon sütve…. Ütős kis kombináció lett. Itt az idő, kacsasütésre fel ! A kacsacombokat és a májat a Remetei… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!