Simone gasztroságai

Svájci gyökérkenyér pillekönnyű bélzettel, ropogós héjjal

Kísérleti jelleggel készült ez a gyökérkenyér, mert pár hete sütöttem egy joghurtos libazsíros kenyeret amit sajnos nem dokumentáltam mert pillanatok alatt elfogyott még mielőtt gépet vettem volna a kezembe 🙂 és arra gondoltam, hogy annyira gyökérkenyér fanatikusok lettünk mi lenne ha kipróbálnám egy gyökérkenyérrel is a natúr joghurtos libazsíros variációt. Nem éjszakai kelesztésű, hanem reggel… Tovább »

Svájci gyökérkenyér fehér kenyérlisztből

Szeretem ezt a kenyeret mert nem igényel különösebb munkát és a végeredmény mindig csodás. Ropogós illatos és még cserepes is lett, olyan kenyér amit legszívesebben magadhoz ölelnél és rögtön lecsípnéd a csücskét.  Hozzávalók:  50 deka BL 80 liszt, kb 3 -3,8dl langyos víz, 1 evőkanálnyi himalája só, 1 evőkanál olivaolaj,  3,5  gramm instant élesztő. Este… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!