Simone gasztroságai

Panna cotta epervelővel

Ezekben a nagy melegekben igazán felüdítő egy hideg panna cotta gyümölcsvelővel . Amellett, hogy gyorsan elkészül és baromi egyszerű, elronthatatlan édesség . Hozzávalók : 5 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. Az epervelőhöz fagyasztott epret használtam kettő teáskanál barna cukorral pürésre… Tovább »

Panna cotta mangópürével

Végtelenül egyszerű , lágy és selymes, ízesen szétolvadó….elronthatatlan tejszíndesszert, ezúttal sűrű mangópürével, pirított pisztácia szórással. Rágondolni is gyönyörűség , ugye? 🙂 Hozzávalók 3 főre : 4 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. A mangópüréhez egy nagyobb méretű érett mangó, kettő teáskanál… Tovább »

Háromrétegű torta sütés nélkül, laktózmentesen

Születésnapra készültünk . Figyelembe véve, hogy ekkora a hőség úgy döntöttem, hogy egy hideg , gyümölcsös tortát készítek sütés nélkül finom meggyel, vaníliakrémmel és panna cotta réteggel. Nagyon mutatós és finom tortácska született 🙂 Laktózmentesen. Hozzávalók : 25-30 deka darált keksz, kókusztej, egy üveg meggybefőtt, 3 csomag vaníliás puding, 1  liter tej, (laktózmentes ), 0,5… Tovább »

Panna cotta karamellel, vaníliával

Újabb variációban készült el a panna cotta, ezúttal színtiszta tejszínből, sok vaníliával és karamellöntettel . Annyira finom lett, hogy muszáj lesz újra és újra ismételni 🙂 Hozzávalók : 0,5 l tejszín, kettő evőkanál cukor, 8 g zselatin por – ez kb egy púpos evőkanálnyi adag, egy egész vanília rúd, 1 csomag bourbon vaníliás cukor, karamellöntet…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!