A blog életének második blogkóstolóján a http://legyunkeszsegesek.blogspot.hu/ oldalát sorsolták nekem. A barackos -szilvás gyümölcslepény dióval elnevezésű finomságot sütöttem meg az oldalról. Eredeti recept itt: http://legyunkeszsegesek.blogspot.hu/2015/08/barackos-szilvas-gyumolcslepeny-dioval.html Kevés kiegészítéssel sült , pite formában és szilva nélkül ez a nagyon finom sütemény. A délutáni kávézás nagyszerű fogása volt. Hozzávalók a tésztához : 40 deka liszt, 4 egész tojás,… Tovább »
24.Blogkóstoló Barackos gyümölcslepény dióval
A blog életének második blogkóstolóján a http://legyunkeszsegesek.blogspot.hu/ oldalát sorsolták nekem. A barackos -szilvás gyümölcslepény dióval elnevezésű finomságot sütöttem meg az oldalról. Eredeti recept itt: http://legyunkeszsegesek.blogspot.hu/2015/08/barackos-szilvas-gyumolcslepeny-dioval.html Kevés kiegészítéssel sült , pite formában és szilva nélkül ez a nagyon finom sütemény. A délutáni kávézás nagyszerű fogása volt. Hozzávalók a tésztához : 40 deka liszt, 4 egész tojás,… Tovább »

Hosszú kihagyás egy kisebb műtét miatt de újra a nyeregben 🙂 Lábadozásom alatt nem volt sem erőm, sem kedvem a posztokhoz, remélem innentől már csak jobb lesz és hozhatom újra az elmaradt , posztolásra váró bejegyzéseket, recepteket. Elsőként egy igazán jól sikerült , nagyon finom kelt tésztás finomságot hozok, lágy puha tésztával és szilvalekvárral töltve,…
Valami sütés nélküli gyors édességre vágytam és mivel engem is elért az eperőrület, így eperből készítettem el ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom édességet. Törökországban találkoztam először ebben a formában a tejbegrízzel, fantasztikus szeleteket varázsoltak belőle nap mint nap a sütispultra számtalan variációban. Hozzávalók : 1 liter tej, búzadara, barna cukor, friss eper ,…
Mikor először találkoztam a juharszirupos- pekándiós fonattal, már tudtam, hogy ezt otthon el fogom készíteni, bár recept nem volt hozzá. Arra gondoltam, hogy egy vajas, citromos lágy kelt tésztából fogom elkészíteni . Több formát készítettem, a szív alakot Limara útmutatása alapján formáztam. A briós belsejét is megtöltöttem a juharszirupos darált pekándióval így nagyon ízes lett….