Simone gasztroságai

Sajtos húsgolyók

Zsiradék hozzáadása nélkül készültek ezek a nagyon finom, szaftos húsgolyók, amiket sütőben sütöttem , finoman fűszereztem . Főzelékek mellé feltétként, vagy aranyló hasábburgonyával laktató és gyors ebéd lehet. Partifalatoknak is ideális 🙂 Hozzávalók: 50 deka darált sertéshús, 1 egész tojás, só, majoranna, őrölt fehérbors, apróra vágott petrezselyemzöld, 15 deka reszelt gouda sajt, a forgatáshoz zsemlemorzsa…. Tovább »

El classico – Filézett csirkecomb rántva paradicsom salátával

El classico, avagy egy igazi klasszikus került terítékre, csak úgy mert megkívántuk, paradicsom salátával köret nélkül  szaftosan ,aranyló bundában . A felső csirkecombokról lehúztam a bőrt, majd a csont mellett bevágtam és egy éles hegyes késsel a csontot kifejtettem. Sóztam, majd hagyományos módon bepaníroztam. ( liszt-tojás-zsemlemorzsa) Közepesen forró zsírban (sertészsír ) aranyszínűre sütöttem. A salátához… Tovább »

Fűszeres sült oldalas petrezselymes újburgonyával, uborka salátával

Úgy vagyok vele, hogy a sült oldalasból soha nem elég… 🙂 hidegen, melegen, kenyérrel vagy anélkül,  egy jó kis petrezselymes újkrumplival akármilyen salátával jöhet. Olyan csodás húsos és kevés zsiradékos oldalast kaptam mint csak ritkán, így kétujjnyi széles darabokra vágva jól befűszerezve puhára-omlósra sütöttem, petrezselymes újkrumplival és friss uborka salátával kínáltam. Hozzávalók : oldalas ,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!