Simone gasztroságai

Künefe az egyik legfinomabb török édesség

Nagyon sok kedvenc török sütim van de a künefe volt az első ami elrabolta a szívemet. Kilenc éve már, hogy először kóstoltam Side – Manavgat városban , azóta nincs alkalom, hogy kimaradna 🙂 Többször megsütöttem itthon is, de eredeti török alapanyagokból most először készítettem . Az alapanyagokat a Turul Török Élelmiszerüzletből rendeltem ahol kiváló minőségű… Tovább »

Villámgyors pohárkrém glutén, laktóz és cukormentesen

Kedvelem a pohárkrémeket mert amellett, hogy nagyon finomak és mutatósak, egyszerűen elkészíthetőek, a variációk száma pedig kimeríthetetlen. Most mangóval és áfonyával készült, tej, cukor és glutén hozzáadása nélkül. Hozzávalók : 0,6 liter mandulatej, 1 csomag pudingpor, citromhéj, 5 evőkanál eritritol, 2 egész tojás, kettő evőkanál gluténmentes liszt sütőkeverék , egy maréknyi apró szemű zabpehely, mangó,… Tovább »

Panna cotta mangópürével

Végtelenül egyszerű , lágy és selymes, ízesen szétolvadó….elronthatatlan tejszíndesszert, ezúttal sűrű mangópürével, pirított pisztácia szórással. Rágondolni is gyönyörűség , ugye? 🙂 Hozzávalók 3 főre : 4 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. A mangópüréhez egy nagyobb méretű érett mangó, kettő teáskanál… Tovább »

Chiamag-puding meggyréteggel, pisztáciával

Kalóriaszegény, ám nagyon finom desszert készült. Kipróbáltam a chiamagot, engem meggyőzött 🙂 Nem kell főzni, csak összekeverem a folyadékkal, amit gyorsan felszív és pudingszerűvé dagad. Sokféle variációban elkészíthető, ízléstől függően friss, fagyasztott gyümölccsel, akár gyümölcspürékkel, kakaó vagy fahéj szórással is. Reggelire is kiváló, én most desszert gyanánt tálaltam. Hozzávalók, elkészítés : Ha fél csészényi chiamagot… Tovább »

Juharszirupos-pisztáciás édesség sajtokkal

Bevállalósok és ínyencek figyelem 🙂 Olyan de olyan finomságot készítettem, édesen, pisztáciásan és lágy puhára sült sajtokkal, hogy most is összefutott a nyál a számban. Kicsit a török konyha künefe édességére hasonlít, de én átvariáltam, hozzáadtam- elvettem, a végeredmény pedig nagyon is kedvemre való lett. Nem kell megijedni attól, hogy sajtokat használtam, mert mindkét sajt… Tovább »

Meggyes -pisztáciás süti paleo változatban

Arra gondoltam, hogy készítek egy kevert meggyes sütit , a búzalisztet kihagyom, és paleos alapanyagokkal megpótolom aztán lesz ami lesz:) Darált mandulát és lenmaglisztet használtam fel, durvára vágott pisztáciával és meggyel bolondítottam, eritrittel édesítettem és olyan sikere lett, hogy a sütiket nem nagyon kedvelő barátunk kétszer is vett belőle 🙂 Hát mi ez, ha nem… Tovább »

Baklava, a törökök mézes sütije

A baklava egy édes, mézes süteményféle , számos közép-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. Rétestészta alapú, darált magvakkal szórt és mézes – cukorszirupos öntettel locsolt szeletek, aki már kóstolta azt rabul ejtette ebben egészen biztos vagyok. Törökországi utazások alkalmával nem volt olyan nap de napszak sem, hogy ne vettünk volna a baklavákból akár egy kávé… Tovább »

Erdei gyümölcsös-joghurtos pohárkrém

Édesítsük meg a mai napot egy isteni pohárkrémmel 🙂 Ez aztán tényleg gyorsan készen van, frissítő és finom desszert . Bármilyen gyümölcsből elkészíthető . Hozzávalók : 1 zacskó fagyasztott erdei gyümölcs keverék, egy evőkanálnyi étkezési keményítő, barna cukor, 150 gramm cottage cheese natúr változat,reszelt citromhéj, egy meggyes joghurt, mandula és pisztácia durvára vágva. A fagyasztott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!