Simone gasztroságai

Kovászos pizza kemencében sütve

Első próbálkozás volt kovászos tésztával pizzát sütni , a kis mobilkemencémben. A tésztarecept Szabi a pék alapreceptje szerinti, hűtőben érleltem 30 órán keresztül. A végeredményen magam is meglepődtem, pont olyan lett amit mindenhol keresek : ropogós aljú, hólyagos szélű és vékony tésztájú. A receptet és a kemencében sütést is szigorúan megtartjuk 🙂 Köszi Szabi !… Tovább »

Pizzás töltött golyók

Aki szereti a pizzát, calzonet az ezt is szeretni fogja. Foszlós kelt tésztába burkolt házi pizzakrém sajttal turbózva szorosan egymás mellé sorakoztatva majd aranyszínűre sütve.. ugye már érzed is a friss tészta és a fűszerek illatát? Hozzávalók a tésztához: 50 deka pizzaliszt, 3 deka élesztő, kb 2,5 dl langyos víz, olivaolaj- kb 4-5 evőkanálnyi-, egy… Tovább »

Pizza gombával, szalonnával mozzarellával és goudával

Ezen a héten glutén- visszaterhelésen vagyok és nem hagyhattam ki a finom házi pizzát ha már liszteseket kell ennem, ez nem maradhatott ki 🙂 Bedagasztottam egy jó kis rugalmas tésztát, kentem -szórtam- reszeltem, élveztem az illatokat és pillanatok alatt eltüntettem két szeletet.. Hozzávalók : 45 deka finom őrlésű tönkölyliszt, 1,8 deka friss élesztő, 3 evőkanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!