Simone gasztroságai

Tepertős-sajtos pogácsa gluténmentesen

Aki sütött már gluténmentes kenyeret, pékárut az tudja, mekkora kihívás, hogy szép is legyen , finom is legyen a kiszemelt finomság. Imádjuk a pogácsákat és úgy éreztem, muszáj lesz sütnöm egy igazi leveles gluténmentes pogácsát, jelentem, sikerült! Finom könnyed tésztájú, puha pogácsák sültek, maximálisan meg voltam elégedve velük. Így a gluténérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a… Tovább »

Mustáros-sajtos csirkemell

Csirkemellfilét készítettem és hogy ne akadjon meg a torkunkon 😀 készítettem rá egy igencsak kedvemre való pikáns ízű sajtos-tejszínes- mustáros fedést , amitől igazán szaftos lett, és az íze sem volt elhanyagolható. Mindemellett  glutén és laktózmentes is lett, így diétába is kiválóan beilleszthető étel. Hozzávalók : kettő egész filézett csirkemell, 2,5-3 dl laktózmentes tejszín, 25… Tovább »

Sajtos- tökmagos lapocskák – nem lehet abbahagyni !

Sósra-sajtosra vágytam, de időm -na az mindig kevés- ezért úgy kellett gondolkoznom, hogy gyorsan elkészüljek és az eredmény olyan legyen amit szeretnék. Így a pide recepten kicsit változtatva begyúrtam egy tökmagos tésztát, és négy tepsi illatos ropogós és nagyon sajtos finomságot sütöttem. Egy baj van vele, hogy addig jártunk rá amíg a tál üres nem… Tovább »

Húsvéti sós kalács sajttal, zöldhagymával

Igazán különleges , rendkívül puha tésztájú kalácsot sütöttem, de nem édesen ahogy megszoktuk, hanem sósan,mindhárom szál töltve és hármas fonással fonva. Török receptből fordítottam és adom most közre . Húsvéti ünnepekre a finom sonka mellé ajánlom. Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája… Tovább »

Édesburgonyás -sajtos pogácsa kelesztés nélkül

Imádom még a szót is, hogy pogácsa 🙂 Reggelire, vacsorára, leves mellé , egy bögre tejeskávéval vagy csak egy baráti összejövetel kellékeként, a pogácsa nálunk örök . Ha sok időm van háromszor is meghajtogatom , hogy szép magas leveles legyen, de hétköznap és munka után egyre gyakrabban a sütőporos változatot készítem ami még másnap is… Tovább »

Szilveszteri sajtos pogácsa

A bulik és a baráti összejövetelek fontos kelléke a pogácsa nálunk. Sokszor és sokféle készült már, ez most egy háromszor hajtogatott kelt leveles tésztából szaggatott bátran sajtozott finomság lett . Elkészülhet rúd formájában is, magokkal megszórva is, ki hogy szereti. A háromszori hajtogatás kicsit soknak tűnhet de cserébe olyan leveles és pihekönnyű tésztát kapunk, hogy… Tovább »

Kelt leveles sajtos és szezámmagos rudacskák

Egy nagyon kedves barátnőm receptje szerint készültek a sajtos és szezámos rudacskák, annyit változtattam ez eredeti recepten, hogy több sót és olaj helyett kacsazsírt adtam a tésztához. Köszönöm a remek receptet Domán Edinának !  Hozzávalók :1 evőkanál kacsazsír, 12 dkg tejföl ,200 ml víz, 50 dkg liszt(BL55), 1 teáskanál cukor ,egy csapott evőkanál  só ,3 dkg élesztő,a kenéshez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!