Simone gasztroságai

Resztelt máj petrezselymes burgonyacikkekkel, friss savanyúsággal

Olyan régen ettem már ezt az ételt és valahogy a disznóvágásos beszélgetéseknél eszembe jutott aztán elő is került a fagyasztóból a múltkori friss máj másik fele és már neki is álltam , úgy készítettem ahogy Mama annak idején. Hozzávalók : 50 deka sertésmáj, 2 nagy fej hagyma, zsír, majoranna, őrölt bors, őrölt pirospaprika, himalája só,… Tovább »

A karácsonyi asztalra: Töltött, kötözött dagadó fürjtojással

Lehet, hogy még egy kicsit korai, de nekem már a karácsonyi menüsoron jár az eszem .  A töltött húsok szinte kötelezően az asztalra kerülnek ilyen-olyan formában, mindig más töltelékkel, vagy csak egyben sült hús formájában, akár hidegen vagy melegen salátával , vagy frissen sült ropogós házi kenyérrel. Most a dagadót egy sertésmájas- gombás töltelékkel töltöttem… Tovább »

Rántott sertésmáj burgonyapürével, uborkasalátával

Friss vágásból gyönyörű sertésmáj érkezett. Egy darabjából úgy gondoltam szép szeleteket vágok és kirántom. Jó ötlet volt így utólag már elmondhatom, ilyen finom puha sertésmájat már régen ettem és amióta zsírban sütök sokkal de sokkal finomabbak és szaftosabbak maradnak a húsok. Hozzávalók: 8 szelet sertésmáj, himalája só, panírmorzsa, rizslisz ( vagy búzaliszt) , 2 egész… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!