Simone gasztroságai

Tépkedős sajtos-hagymás cipó

Nemes egyszerűséggel csak tépkedősnek hívom ezt az ötletes felhasználását a cipónak. Forrón megtépkedni a sajttal és hagymával gazdagon megszórt kockákat baráti összejöveteleken vagy csak egy délutáni kávézás idején… Hozzávalók: 1 darab cipó, legalább 20 deka sajt- én goudát használtam- 10 deka házi vaj ( vagy teavaj), 2 gerezd fokhagyma, só, 2 szál újhagyma, snidling, olivaolaj… Tovább »

Dürüm csirkehúsból

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk 🙂 Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet 😀  Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből… Tovább »

Tarjaszelet zöldfűszeres vajjal, rozmaringos steakburgonyával

Szeretem a szaftos puha ám zsiradékkal kissé átszőtt húsokat. A tarja pont megfelel ezeknek a kívánalmaimnak 🙂 Kevés zsiradékon finoman fűszereztem, és sütöttem puhára, majd hozzáadtam a kedvenc fűszereimmel készült fűszervajat , illatos és pikáns ízű husit kaptam. A burgonyákat is megfűszereztem, de nem sok fűszert használva, csak épp egy kis szórással, hogy ne legyen… Tovább »

Tavaszi csirkenyárs joghurtos-snidlinges mártással, fekete paradicsommal

Ki ne kedvelné a finom omlósra, ropogósra sült husifalatokat és zöldségeket nyársra húzva …? Egy kellemes kis fűszerezéssel, finom mártogatóssal nekem a kerti partik hangulatát idézi . Hozzávalók a nyárshoz : Csirkemell, vagy csirkecomb kockákra vágva, vöröshagyma cikkekre vágva , gombafej cikkekre vágva, szalonna felkockázva.A kockára vágott csirkemellet ízlés szerint fűszersóval és fehér borssal ízesítettem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!