Simone gasztroságai

Steak marhahátszínből

Igazán finom és jól elkészített steaket eddig csak Törökországban ettem . Nagyon fontos a hús minősége , az elkészítés mikéntje. Én magam még soha nem készítettem otthon , ez volt az első próbálkozásom, hogy egy jó steaket együnk. Egy kétkilós hátszín darabot bepácoltam, pár napig érni hagytam, majd másfél ujjnyi széles darabokra vágtam .. de… Tovább »

Négyborsos lazacfilé

Ma egy egyszerű ám annál finomabb lazacos fogás kerül a terítékre. A só mellett négyféle bors pikáns egyvelege teszi ezt az ételt igazán ízessé, a hozzá készült friss zöldfűszeres mártogatós pedig aromás kiegészítője lett. Hozzávalók : lazacfilé 8 darab , himalája só, négy bors keveréke : zöld bors, fekete bors, fehér bors és rózsabors amit… Tovább »

Tarjaszelet zöldfűszeres vajjal, rozmaringos steakburgonyával

Szeretem a szaftos puha ám zsiradékkal kissé átszőtt húsokat. A tarja pont megfelel ezeknek a kívánalmaimnak 🙂 Kevés zsiradékon finoman fűszereztem, és sütöttem puhára, majd hozzáadtam a kedvenc fűszereimmel készült fűszervajat , illatos és pikáns ízű husit kaptam. A burgonyákat is megfűszereztem, de nem sok fűszert használva, csak épp egy kis szórással, hogy ne legyen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!