Simone gasztroságai

Tagliatelle parmezános-szarvasgombás szósszal, pirított csirkemellel

Olaszos tésztát készítettem, kicsit a saját szájízünkre formálva. Túl gyakran nem készítek tésztaféleségeket, de ha igen, akkor igyekszem egy kis hússal feldúsítani 🙂 Saját termesztésű friss fűszerrel, részben toscan alapanyagokkal készítettem, erőteljes és karakteres ízek születtek. Hozzávalók : csirkemellfilé, tagliatelle tészta , parmezán sajt, búzaliszt, tej, zsiradék, só, frissen őrölt bors, friss kakukkfű, szarvasgomba pép,… Tovább »

Pici húsos raguval, parmezánnal

A pici ( ejtsd pícsi ) toszkán eredetű tésztaféle, Siena környékén elterjedt vastagabb , kézzel hengerelt hosszú tésztaféleség, melyet tojás nélkül készítenek, vaskos, hosszú formára igazítva. Jól illenek hozzá a szaftos raguk, bármilyen húsos raguval, de akár egy bazsalikomos-sajtos feltéttel, olivaolajjal átlocsolva is fogyasztható. Én most egy darált sertéshúsból, friss fűszerekkel és szárított keverékkel, sok… Tovább »

Toscan kalandozás kulináris élményekkel fűszerezve 4. rész

Vasárnap reggel. Nem sietős, mert ma itthon maradunk, pihenés, olvasás és fürdés a strand hatalmas medencéiben. Csokitacsi már koncertezik , anyaapareggelizni ment 😀 Tikkasztó meleg már reggel, a strand bejárata előtt kígyózó sor… csak remélni tudjuk, hogy nekünk mint szállóvendégeknek nem kell majd sort állni, mivel nincs külön átjárónk a területre. Kellemes meglepetésként és azt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!