Szinte naponta előfordul a konyhámban csirkemell , igyekszem minél változatosabbá tenni az elkészítését. Köretként csupán párolt brokkolit kapott de nem is kívánt nagyobb és kalóriadúsabb kiegészítőt. Keleties ízvilág, ragadós pikáns szósz … nekünk bejött 🙂 Hozzávalók : 2 db egész csirkemell filé, só, bors, 1,5-2 dl szójaszósz, 1,5 dl paradicsompüré, 3 evőkanálnyi méz, két gerezd… Tovább »
Szójaszószos-szezámmagvas csirkemell brokkolival
Szinte naponta előfordul a konyhámban csirkemell , igyekszem minél változatosabbá tenni az elkészítését. Köretként csupán párolt brokkolit kapott de nem is kívánt nagyobb és kalóriadúsabb kiegészítőt. Keleties ízvilág, ragadós pikáns szósz … nekünk bejött 🙂 Hozzávalók : 2 db egész csirkemell filé, só, bors, 1,5-2 dl szójaszósz, 1,5 dl paradicsompüré, 3 evőkanálnyi méz, két gerezd… Tovább »

Ki ne szeretné a hamburgert, friss házi sütésű zsemlében, szaftos marhahús pogácsával és ízlés szerint jól megpakolt zöldségekkel, sajttal, baconnal? Ugye, hogy mindenki ?? 😀 Nálam most vajas-szezámmagos hamburgerzsemlék sültek, finom fűszerezésű házi húspogácsával , mindenki saját ízvilága szerint töltötte meg a pihepuha és tartalmas zsemléket. Hozzávalók a hamburger zsemléhez: 50 deka liszt, 3 deka…
Hétköznapokon mindig arra törekszem, hogy gyorsan finomat főzzek. Leggyakrabban húsos étel legyen, és persze mindenki ízvilágának megfelelő . Gyönyörű friss darált marhahúst vásároltam, és feldúsítottam egy kis frissen szedett cukkinivel , és sajtokkal , hogy még szaftosabb és ízesebb legyen. Köretként fagyasztott kínai keveréket kínáltam hozzá, különleges ízvilággal. Hozzávalók : 50 deka darált marhahús, 1…
Még tart a cukkiniszezon, így vacsorára egy nagy kedvenc készült. Villámgyorsan kész, nagyon finom kétféle sajttal megbolondítva, finom aranyló bundába bújtatva. Önmagában de akár húsok mellé köretnek is kiváló. Hozzávalók : 1 nagyobb cukkini, 3 maréknyi reszelt trappista, kettő maréknyi reszelt parmezánsajt, egy egész tojás, só, rizsliszt, szezámmaggal elkevert zsemlemorzsa, zsiradék. A cukkinit meghámoztam, és…
Lassan már hagyománnyá válik a konyhámban, hogy ha szombat akkor pogácsa 😀 Most egy sajtos, szezámmaggal dúsított pogácsát hozok, az alapanyag pedig fele-fele arányban Bl 55 és graham liszt keveréke lett. Kicsit lágyabb tésztát kaptam de szépen meg lehetett hajtogatni és dolgozni vele. A végeredmény pedig egy nagyon könnyű leveles és ízletes pogácsa lett. Hozzávalók…
Nagyon szeretjük a sajtokat, bármilyen formában bármikor képesek vagyunk sajtot, sajtos ételt enni. Nemrégiben gouda sajtból készítettem sajtgolyókat és expressz gyorsan elfogyott. Most kicsit újragondolva elkészítettem kétféle sajtból, szezámmaggal , egy nagyon finom mártogatóssal és házi készítésű hasábburgonyával. Hozzávalók : 3 főre való adag: 30 deka gouda sajt, 20-25 deka emmentáli sajt, kettő kisebb vagy…
Egy nagyon kedves barátnőm receptje szerint készültek a sajtos és szezámos rudacskák, annyit változtattam ez eredeti recepten, hogy több sót és olaj helyett kacsazsírt adtam a tésztához. Köszönöm a remek receptet Domán Edinának ! Hozzávalók :1 evőkanál kacsazsír, 12 dkg tejföl ,200 ml víz, 50 dkg liszt(BL55), 1 teáskanál cukor ,egy csapott evőkanál só ,3 dkg élesztő,a kenéshez…
Igazán különleges , rendkívül puha tésztájú kalácsot sütöttem, de nem édesen ahogy megszoktuk, hanem sósan,mindhárom szál töltve és hármas fonással fonva. Török receptből fordítottam és adom most közre . Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás…
Ó, te klasszikus rántotthusi 🙂 Sűrűn nem, de néha bizony nagyon jól tud esni egy aranyló színű jó kis szaftos rántott hús. Szezámmaggal bolondítottam, és kipróbáltam a batátát ( édesburgonyát ) hogy hogyan viselkedik chipsként. Jól vizsgázott !! Hozzávalók : 6 szelet sertéskaraj, himalája só, panírmorzsa (gluténmentes vagy hagyományos ) , tojás, rizsliszt ( vagy…