Simone gasztroságai

Hamvas szilvás – fahéjas lepény

Kicsit őszies, vagy inkább nyár végi finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra . Puha  ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel egy kevés fahéjjal, illatosan…. Hozzávalók: 60 deka liszt, 4 deka friss élesztő, 1 dl tejszín ( én laktózmenteset használtam ), 1-1,5 dl mandulatej vagy hagyományos tej , 4 evőkanál… Tovább »

Morzsasüti szilvával 30. Blogkóstoló

A 30. Blogkóstolón a Hogymegtudjuknézni blog oldalát sorsolta ki nekem a forduló Háziasszonya. Sokáig nem nézelődtem, mert a Morzsasütinél valahogy mindig leragadtam, így hát el is döntöttem gyorsan mit készítek. A leírással megegyezően valóban egy gyors és nagyon finom desszert készült. A recepttől annyiban tértem el, hogy a zabpelyhet nem őröltem meg, hanem apró szeműt… Tovább »

Aszalt szilvás csíkos kelt kuglóf

Ha már gluténmentes készült, akkor naná, hogy búzaliszteset is sütöttem 😀 a csíkok maradtak, az ízvilág egy őszies hangulat lett aszalt szilvával, egy leheletnyi fahéjjal, csokiöntéssel ami egy kicsit bohókásra sikeredett 🙂 Hozzávalók: 50 deka liszt, 18-20 deka margarin, 3 deka élesztő, 1,5 dl langyos tej, kettő citrom reszelt héja, 1 egész tojás, 3 evőkanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!