Simone gasztroságai

Gőzgombóc, avagy germknödel Jolán mama receptje alapján

Ha megkérdezi valaki, hogy mi volt gyerekkoromban a kedvenc ételem, ez jut legelőször az eszembe. Az étel alapja egy édes kelt tészta, ami gyakorlatilag a gőzben fő meg. Készítik töltve, vagy magában.  Mikor Jolán mama készítette, mind a négy unokája körülötte lábatlankodott és várta, mikor szedi ki az első gombócokat a fazékból. Sokszor elkészítettem már… Tovább »

Szilvalekváros csigák tepertőkrémes tésztával

Mikor disznóvágások voltak a családban, mindig nagyanyám sütötte ki a tepertőt , egészen estig is eltartott ez a folyamat. Másnap aztán a friss , ledarált tepertőből pillekönnyű, sűrű szilvalekvárral töltött csigákat vagy pogácsákat sütött. Most egy kis módosítással én is csigákat sütöttem, a tepertőkrémet beledagasztottam a tésztába és frissen készült szilvalekvárral töltve sütöttem. Hozzávalók :… Tovább »

Szilvalekvárral töltött , pekándióval szórt kelt labdák

Hosszú kihagyás egy kisebb műtét miatt de újra a nyeregben 🙂 Lábadozásom alatt nem volt sem erőm, sem kedvem a posztokhoz, remélem innentől már csak jobb lesz és hozhatom újra az elmaradt , posztolásra váró bejegyzéseket, recepteket. Elsőként egy igazán jól sikerült , nagyon finom kelt tésztás finomságot hozok, lágy puha tésztával és  szilvalekvárral töltve,… Tovább »

Egyfajta alaptészta, két ízesítéssel : sajtos pogácsa és szilvalekváros háromszögek leveles tésztából

Leves mellé vagy egy kis ropogtatni valónak egy alaptésztából kétféle ízesítéssel . Bolti leveles tésztából, vagy akár a magunk által meggyúrt és meghajtogatott leveles tésztából is készülhet, nálam most az időhiány miatt bolti levelesből készült de nem vont le semmit az élvezeti értékéből 🙂 Hozzávalók : kettő csomag bolti leveles tészta, 20-25 deka gouda vagy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!