Mostanában valahogy nagy népszerűségnek örvendenek nálunk a gyümölcsös piték. Uzsonnára, vagy a délutáni kávézáshoz tökéletes finomság. Maradt meg néhány fürt szőlő így felhasználtam egy kis túróval kiegészítve egy igazán tökéletes pitéhez 🙂 Hozzávalók : 40 deka liszt, egy csomag sütőpor, 4 evőkanál barna cukor, kettő egész tojás, egy evőkanál puha zsír, vagy másfél evőkanálnyi puha… Tovább »
Szőlős-túrós pite
Mostanában valahogy nagy népszerűségnek örvendenek nálunk a gyümölcsös piték. Uzsonnára, vagy a délutáni kávézáshoz tökéletes finomság. Maradt meg néhány fürt szőlő így felhasználtam egy kis túróval kiegészítve egy igazán tökéletes pitéhez 🙂 Hozzávalók : 40 deka liszt, egy csomag sütőpor, 4 evőkanál barna cukor, kettő egész tojás, egy evőkanál puha zsír, vagy másfél evőkanálnyi puha… Tovább »

Ma ne maradjunk libaságok nélkül 🙂 A hagyomány szerint aki ma nem eszik libát az egész évben éhezik. Libahúst nem, de libamájat készítettem, és hogy a bor se maradjon ki, tokaji aszú is a menüsor része lett. Hozzávalók : 1 hizlalt libamáj, 40 deka libaháj, fél liter tej, egy fürt szőlő, 1,5 dl 5 vagy…