Simone gasztroságai

Gesztenyés-meggyes torta sütés nélkül

Annyit gondolkoztam, hogy mit süssek abból az egy árván maradt gesztenyemasszából, de lapokat sütögetni nem volt kedvem. Volt egy egész bontatlan zabfalatok a kamrában, ledaráltam és olyasformán mintha keksztekercsnek való alaptésztát készítenék, összegyúrmászoltam a torta alapjának. A többi meg már jött magától 🙂 Hozzávalók az alaphoz : 1 csomag győri édes zabfalatok keksz ledarálva ,… Tovább »

Poharas gesztenyés- meggyes

Ha szereted a gesztenyepürét és nem akarsz sokat vacakolni a desszerttel, akkor ezt Neked találták ki ! Percek alatt elkészíthető kanalaznivaló, hozzáadott cukor nélkül sok meggyel és tejszínnel. Igazi karácsonyi hangulata van 🙂 Hozzávalók : gesztenyemassza, magozott meggy, tejszín, vagy hulala, mascarpone sajt A gesztenyemasszát lereszeljük, a tejszínt kemény habbá mixereljük ha nem hulalát használunk… Tovább »

Gombás-tejszínes csirkemell burgonyachipssel

Ebben semmi extra, de annyira finom, hogy  folyamatos ismétlést kíván 🙂 Hol rizzsel, hol chipssel, szeletelve vagy egyben sütve jó sok gombával és selymes tejszínes mártásban… nekem bármikor jöhet 🙂 Hozzávalók : 2 egész filézett csirkemell, 40 deka csiperkegomba, 2 fej közepes vöröshagyma, őrölt bors, himalája só, porított vargánya ( ételízesítő helyett ) ,1- 1,5… Tovább »

Sertéskaraj sajtos-tejszínes-gombás szósszal, basmati rizzsel

Reggelire gombaszószt készítettem melegszendvicshez és maradt ki valamennyi gomba. A karaj adott volt, gyorsan benéztem a hűtőbe , a gouda elhanyagolva érezte magát, a tejszín meg kellett ahhoz, hogy egy jó kis szaft képződjön így összedolgoztattam őket és egy mennyei vacsora lett belőlük. Basmati rizst készítettem mellé. Hozzávalók : 6 szelet karaj- csont nélkül-, himalája… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!