Első próbálkozás volt kovászos tésztával pizzát sütni , a kis mobilkemencémben. A tésztarecept Szabi a pék alapreceptje szerinti, hűtőben érleltem 30 órán keresztül. A végeredményen magam is meglepődtem, pont olyan lett amit mindenhol keresek : ropogós aljú, hólyagos szélű és vékony tésztájú. A receptet és a kemencében sütést is szigorúan megtartjuk 🙂 Köszi Szabi !… Tovább »
Kovászos pizza kemencében sütve
Első próbálkozás volt kovászos tésztával pizzát sütni , a kis mobilkemencémben. A tésztarecept Szabi a pék alapreceptje szerinti, hűtőben érleltem 30 órán keresztül. A végeredményen magam is meglepődtem, pont olyan lett amit mindenhol keresek : ropogós aljú, hólyagos szélű és vékony tésztájú. A receptet és a kemencében sütést is szigorúan megtartjuk 🙂 Köszi Szabi !… Tovább »

Jó hosszú ideje nem írtam bejegyzést, részint mert azt éreztem, hogy egy kicsit jót fog tenni ha pihentetem a blogot, meg valahogy az ihlet is elfogyott na nem mintha nem sütöttem- főztem volna. Az elmúlt időszakban újra előtérbe került a kovászolás, Malvint a kovászomat újra teremtettem , bekapcsolódtam Szabi a pék karanténkovászolásába, kovászos csodák sütésébe…
Mai rozskovászosom Malvinnal aki ma bivalyerős volt 😆 Malvin az én saját nevelésű természetes kovászom , akit hónapok óta etetgetek, és sütöm vele a kenyereket . A természetes kovász neveléséhez bővebb információ itt :https://gasztrosagok.cafeblog.hu/2014/11/21/kovasz-es-oregteszta-keszitese/ Hozzávalók a kenyérhez : 40 deka fehér búzaliszt, 20 deka rozskovász , 10 deka világos rozsliszt, 5 deka rétesliszt , langyos…