Simone gasztroságai

Hajtogatott pogácsa magvakkal, sajttal,zabpehellyel

Ha hétvége akkor pogácsasütés 🙂  Kedves vendégeket vártam, gondoltam meglepem őket egy igazán finom, magvas- sajtos pogácsával. Kétszer hajtogattam, csodás leveles lett a végeredmény. Hozzávalók : 50 deka liszt, 10 deka magkeverék ( fenyőmag-tökmag-napraforgómag ), 3 egész tojás, egy tojás sárgája, 25 deka tejföl, 3 evőkanál puha zsír a tésztába dolgozva, kettő a lekenéshez, 10-15… Tovább »

Vendégváró all in pogácsa

Kedves vendégeket vártunk délutánra, így a finom kávé mellé egy pogácsát gondoltam ki, de olyanra amiben minden van amit szerethetünk 🙂 Tepertőkrém, ízletes gouda sajt és három mag keveréke egy pogácsába “sűrítve ” azt kell mondjam, mindent vitt 🙂 Az alaptészta a tepertős sajtos pogácsáé lett, de pluszban magokkal szórva készítettem . Kétszer hajtogattam, csodás… Tovább »

Sajtos- tökmagos lapocskák – nem lehet abbahagyni !

Sósra-sajtosra vágytam, de időm -na az mindig kevés- ezért úgy kellett gondolkoznom, hogy gyorsan elkészüljek és az eredmény olyan legyen amit szeretnék. Így a pide recepten kicsit változtatva begyúrtam egy tökmagos tésztát, és négy tepsi illatos ropogós és nagyon sajtos finomságot sütöttem. Egy baj van vele, hogy addig jártunk rá amíg a tál üres nem… Tovább »

Pogácsa liba és kacsatepertővel, tökmaggal

Hát ha adni kell az élvezeteknek akkor adjunk 😀  Ízkavalkád minden mennyiségben, abbahagyhatatlan pogácsa ropogós felső és puha leveles alsó résszel.. Mert imádjuk. Hozzávalók : 50 deka liszt, 2-2,5 dl tejföl, 3 deka friss élesztő ( Budafoki ), egy evőkanálnyi himalája só, egy egész tojás,  20  deka darált liba és kacsatepertő fele fele arányban , egy… Tovább »

Olivaolajon sült vadlazac steak színes friss zöldségekkel, tökmaggal és őrségi tökmagolajjal

Igazodva a család kéréséhez, kalóriaszegény étel készült.Egyre gyakrabban kerül az asztalra halféle, most egy natúron sült bőrös vadlazacsteak köré fontam a szálakat. Hozzávalók :Vadlazac steak, őrölt bors, himalája só, olivaolaj, a salátához friss jégsaláta, fürtös paradicsom, friss újhagyma, kaliforniai paprika, tökmag és tökmagolaj. A lazacsteaket himalája sóval sózzuk, majd borsozzuk , forró olivaolajon átsütjük, a… Tovább »

Sertéskaraj sokmagvas bundában gombás rizzsel, jégsalátával

Gyors ebédet szerettem volna, a karaj meg frissen érkezett gyönyörű áru volt. Rántott meg már régen volt de hogy ne csak simán bundában legyen, feldobtam magvakkal a panírt.  Hozzávalók : 6-8 szelet karaj ( személyfüggő ) , himalája só, panírmorzsa, liszt, tojás, tökmag, lenmag,napraforgómag, szezámmag, a körethez rizs és 15 dekányi gomba, a salátához egy… Tovább »

Tökmagvas -sajtos pogácsa gluténmentesen

Azt hiszem, hogy a legjobban a finom házi pogácsa hiányzik nekem mióta a búzalisztek száműzve vannak az étrendemből. Több próbálkozásom is volt, különféle lisztkeverékekből kisebb nagyobb sikerrel. Volt olyan is amivel másnap nyulat lehetett volna dobni- persze csak képletesen mert én a nyulakkal vagyok :D- de azt hiszem ez a recept most megtörte az átkot,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!