Simone gasztroságai

Menemen , a törökök lecsója

A menemen autentikus török étel, a lecsó török formája egy mennyeien szaftos tojásos étel amit Törökországban leginkább reggelire fogyasztanak. Sok paradicsompürét vagy friss kockázott paradicsomot használnak fel hozzá, fedő alatt párolódik szinte végig az étel. Idős török nénikétől tanultam meg az elkészítését , nagyban hasonlít a mi verziónkhoz . Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma ,… Tovább »

Baklava, a törökök mézes sütije

A baklava egy édes, mézes süteményféle , számos közép-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. Rétestészta alapú, darált magvakkal szórt és mézes – cukorszirupos öntettel locsolt szeletek, aki már kóstolta azt rabul ejtette ebben egészen biztos vagyok. Törökországi utazások alkalmával nem volt olyan nap de napszak sem, hogy ne vettünk volna a baklavákból akár egy kávé… Tovább »

Gözleme

Többször megjártuk Törökországot . A gasztronómiájukról csak és kizárólag legekben beszélhetünk, engem elvarázsolt a tudásuk, és igyekeztem minél több fortélyt ellesni, megtanulni Tőlük. Több receptet török nyelvről fordítottam, mindegyik étel a család kedvence lett. Aki evett már gözlemét az megerősíthet engem, hogy ha egyszer kóstoltad akkor örök szerelemmé válhat és a következő utazás első célpontja… Tovább »

Gouda sajtos- zöldhagymás csónakok

A sós kalács alaprecept tésztájából készítettem a sajtos csónakokat, bármilyen leves mellé kiváló sósság 🙂 Mi nagyon rájártunk, még langyosan elfogyott Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás A csónakok töltéséhez friss zöldhagyma és reszelt sajt…. Tovább »

Babos piláf tésztaköntösben

Ezzel a recepttel megnyertem a Kisalföld Gasztro magazin novemberi játékát a ” legfinomabb babos étel ” kategóriájában ! Köszönöm !   A török konyha fantasztikus. Jónéhány hete szemeztem már egy recepttel amit egy kedves barátnőm lefordított nekem törökről- magyarra, és némi módosítással elkészítettem saját szájíz szerint . A látvány lenyűgözött, az illat és az ízek…… Tovább »

Pide az örök török kedvenc

Sok éve már, hogy minden évben előfordulunk Törökországban, ez az egyik nagy kedvencünk, persze a rengeteg kiválóbbnál kiválóbb török étel mellett. A pide eredetileg darált bárányhússal készül, de számtalan variációban végigettük már a palettát, ma egy gombás-aszalt paradicsomos-kakukkfüves változatot készítettem, reszelt parmezánnal. Tészta: 50 deka liszt, 150-200 g natúr joghurt, 3g  instant élesztő, 1 dl… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!