Toscanaból hoztam haza kerek toscan cukkiniket, egy igazán finom garnélás töltelékkel megtöltve, egészben sütve készítettem el . Akár ebédre, akár vacsorára egy pohár fehérborral leöblítve kiváló választás. Hozzávalók: kerek cukkini, garnélarákok, húsos -leves paradicsom, sajt , fehérbor, kakukkfű , petrezselyemzöld , őrölt fehérbors, egy gerezd fokhagyma,olivaolaj , mogyoróhagyma A mogyoróhagymát nagyon apróra vágtam, majd megpároltam… Tovább »
Garnélával töltött toscan cukkini
Toscanaból hoztam haza kerek toscan cukkiniket, egy igazán finom garnélás töltelékkel megtöltve, egészben sütve készítettem el . Akár ebédre, akár vacsorára egy pohár fehérborral leöblítve kiváló választás. Hozzávalók: kerek cukkini, garnélarákok, húsos -leves paradicsom, sajt , fehérbor, kakukkfű , petrezselyemzöld , őrölt fehérbors, egy gerezd fokhagyma,olivaolaj , mogyoróhagyma A mogyoróhagymát nagyon apróra vágtam, majd megpároltam… Tovább »

A pici ( ejtsd pícsi ) toszkán eredetű tésztaféle, Siena környékén elterjedt vastagabb , kézzel hengerelt hosszú tésztaféleség, melyet tojás nélkül készítenek, vaskos, hosszú formára igazítva. Jól illenek hozzá a szaftos raguk, bármilyen húsos raguval, de akár egy bazsalikomos-sajtos feltéttel, olivaolajjal átlocsolva is fogyasztható. Én most egy darált sertéshúsból, friss fűszerekkel és szárított keverékkel, sok…
Lucca, Pisa Az igazán finomra sikeredett vacsora és hangulatos este után nyugovóra tértünk, mert másnapra hosszú menetelést terveztünk, várt bennünket Lucca és Pisa . Újdonsült német szomszédaink és barátaik azonban valószínűleg nem foglalkoztak ezzel,- 😀 ütemes ajtócsapkodások és tipikusan német húdejókedvemvan hangok zökkentettek ki az épp álommezsgyére érkező állapotomból. Nem voltam túl boldog, minden jólneveltségemet…