Simone gasztroságai

Börek marhahússal

Barangoljunk tovább a török reggelik között . Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával … nem kell ennél jobb hétvégi reggeli 🙂 Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta.. én nagyon szeretem 🙂 Hozzávalók: rétestészta ( bolti ) vagy börekhez való lapok – ezt a Turul Török  Élelmiszerben beszerezhetjük készen-, fél… Tovább »

Dürüm csirkehúsból

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk 🙂 Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet 😀  Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből… Tovább »

Künefe az egyik legfinomabb török édesség

Nagyon sok kedvenc török sütim van de a künefe volt az első ami elrabolta a szívemet. Kilenc éve már, hogy először kóstoltam Side – Manavgat városban , azóta nincs alkalom, hogy kimaradna 🙂 Többször megsütöttem itthon is, de eredeti török alapanyagokból most először készítettem . Az alapanyagokat a Turul Török Élelmiszerüzletből rendeltem ahol kiváló minőségű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!