A maradék marhahátszínből úgy döntöttem, hogy vadast főzök, így lett egy fazék finom marhahúslevesem, a puhára főtt húsból és a zöldségekből selymes vadasmártást készítettem . Burgonyagombócokat kínáltam mellé. Hozzávalók az alapléhez : marhahús- marhahátszín kb 1,5 kg , a húsleveshez sárgarépa, fehérrépa, 1 karalábé, egész bors, egy csokor petrezselyemzöld, egy maréknyi snidling, só. A hozzávalókból… Tovább »
Vadas marha burgonyagombóccal
A maradék marhahátszínből úgy döntöttem, hogy vadast főzök, így lett egy fazék finom marhahúslevesem, a puhára főtt húsból és a zöldségekből selymes vadasmártást készítettem . Burgonyagombócokat kínáltam mellé. Hozzávalók az alapléhez : marhahús- marhahátszín kb 1,5 kg , a húsleveshez sárgarépa, fehérrépa, 1 karalábé, egész bors, egy csokor petrezselyemzöld, egy maréknyi snidling, só. A hozzávalókból… Tovább »

Decemberi vágásból 3 darab sertésszív várta a sorát a fagyasztóban. Vadast főztem belőle és házi burgonyagombócokat készítettem mellé, pont úgy ahogy nagyanyám szokta. Hozzávalók : 3 darab sertésszív, 5 darab közepes méretű sárgarépa, egy fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma, egy egész vöröshagyma, egész bors, egy babérlevél, mustár, citromlé,himalája só, 4 darab közepes burgonya, egy egész tojás,…