Melengető, ízes és egyszerű gombaleves vargányagombából, egy kis gouda sajttal, hogy még pikánsabb legyen. Gyorsan kész van és ebben a téli hidegben igazán jól tud esni a forró leves . Hozzávalók : 20 deka fagyasztott vargánya gomba, só, őrölt fehér bors, őrölt zöldbors, egy csipetnyi kakukkfű, laktózmentes tejszín, rizsliszt, víz. Gouda sajt levesbetétként. A fagyasztott… Tovább »
Vargányagomba leves
Melengető, ízes és egyszerű gombaleves vargányagombából, egy kis gouda sajttal, hogy még pikánsabb legyen. Gyorsan kész van és ebben a téli hidegben igazán jól tud esni a forró leves . Hozzávalók : 20 deka fagyasztott vargánya gomba, só, őrölt fehér bors, őrölt zöldbors, egy csipetnyi kakukkfű, laktózmentes tejszín, rizsliszt, víz. Gouda sajt levesbetétként. A fagyasztott… Tovább »

Sokszor készítek édesburgonyás ételeket . Eddig még mindig csak a sárga húsú fajtákba botlottam bele, de régóta ki szerettem volna próbálni a fehér húsú fajták valamelyikét. A véletlen úgy hozta, hogy sikerült beszereznem a lilás héjú ám fehér húsú, kissé mogyoróízbe hajló Emmur fajtát. Krémlevest főztem belőle szárított vargányával selymeset-és nagyon intenzív ízűt amihez pirított…
A friss darált húsból, valami kiadósat szerettem volna ami főzelékkel és burgonya körettel is megfelelő ebédre. Kicsit feldúsítottam gombával, kockázott főtt tojással finoman fűszereztem és baconba csomagolva egyben finomra-ropogósra sütöttem. Hozzávalók : 50 deka darált hús, 4 egész tojás, kettő szelet kenyér ( gluténmentes kenyér is lehet), egy közepes fej vöröshagyma, só, őrölt bors, majoranna,…
A mai este megint valami gyors vacsoráért kiáltott, ma teleltettük be a virágokat.. Jobban szeretem mikor kifelé költöznek, nahh de ennek az időszaknak is meglesz a varázsa. Szóval, egy gyors milánóit készítettem friss kakukkfűvel sok gombával és darált hússal. Gluténmentes változatban készült de természetesen a búzalisztes alapanyagokkal ugyanígy készíthető. 50 deka darált hús, 1 fej…