Simone gasztroságai

Quiche 32. Blogkóstoló

Quiche a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Ezt a finom és egyszerű ételt választottam a Saját Otthon Projekt blogjáról amit ebben  a fordulóban magamnak sorsoltam ki. Sok nagyszerű recept között válogattam mígnem ehhez a recepthez háromszor is visszatértem. Így… Tovább »

Csirkefalatok corn flakes bundában, zöldhagymás paradicsomsalátával

  Könnyed nyár eleji vacsora csak így salátával tálalva, szaftosan kissé ropogós és ízes bundában, friss paradicsommal , friss zöldhagymával . Amellett, hogy villámgyorsan elkészül glutén és laktózmentes, akár diétába is beilleszthető finomság. Hozzávalók : kettő egész csirkemell filé, só, laktózmentes tej, fokhagyma, a panírozáshoz kettő egész tojás, rizsliszt, gluténmentes corn flakes apróra törve, a… Tovább »

Húsvéti sós kalács sajttal, zöldhagymával

Igazán különleges , rendkívül puha tésztájú kalácsot sütöttem, de nem édesen ahogy megszoktuk, hanem sósan,mindhárom szál töltve és hármas fonással fonva. Török receptből fordítottam és adom most közre . Húsvéti ünnepekre a finom sonka mellé ajánlom. Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája… Tovább »

Gouda sajtos- zöldhagymás csónakok

A sós kalács alaprecept tésztájából készítettem a sajtos csónakokat, bármilyen leves mellé kiváló sósság 🙂 Mi nagyon rájártunk, még langyosan elfogyott Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás A csónakok töltéséhez friss zöldhagyma és reszelt sajt…. Tovább »

Sós kalács zöldhagymával és sajttal

Igazán különleges , rendkívül puha tésztájú kalácsot sütöttem, de nem édesen ahogy megszoktuk, hanem sósan,mindhárom szál töltve és hármas fonással fonva. Török receptből fordítottam és adom most közre . Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!