Simone gasztroságai

Meggyes rétes “lusta” módon

Ne kövezzetek meg de én sokkal jobban szeretem a sodort rétest mint a húzottat. Elkészíteni is és enni is. Igaz kicsit tartalmasabb a tésztája, nem annyira vékony mint a húzotté de számomra ez lett az ideális rétes , általában túrós és meggyes töltelékkel készítem de idény szerint szinte bármilyen gyümölcs alkalmas a töltelékbe. Most egy… Tovább »

Gyors cseresznyés kevert

Annyira klasszikus, hogy szerintem minden családban van recept erre a sütire. Mi leginkább levesek mellé készítjük, bármilyen idénygyümölccsel isteni. Leggyakrabban cseresznye és meggy ami belekerül. Most friss cseresznyével és fahéjjal készítettem, egy kevés grízzel dúsítva . Hozzávalók: 3 egész tojás, 20 deka cukor, 2 dl tej, 8 deka sertészsír, 30-35 deka liszt, fél csomag sütőpor,… Tovább »

Vadas marha burgonyagombóccal

A maradék marhahátszínből úgy döntöttem, hogy vadast főzök, így lett egy fazék finom marhahúslevesem, a puhára főtt húsból és a zöldségekből selymes vadasmártást készítettem . Burgonyagombócokat kínáltam mellé. Hozzávalók az alapléhez : marhahús- marhahátszín kb 1,5 kg , a húsleveshez sárgarépa, fehérrépa, 1 karalábé, egész bors, egy csokor petrezselyemzöld, egy maréknyi snidling, só. A hozzávalókból… Tovább »

Steak marhahátszínből

Igazán finom és jól elkészített steaket eddig csak Törökországban ettem . Nagyon fontos a hús minősége , az elkészítés mikéntje. Én magam még soha nem készítettem otthon , ez volt az első próbálkozásom, hogy egy jó steaket együnk. Egy kétkilós hátszín darabot bepácoltam, pár napig érni hagytam, majd másfél ujjnyi széles darabokra vágtam .. de… Tovább »

Zabpelyhes marhapogácsa quinoa-val , párolt zöldségekkel , fekete babbal

Ez a kollekció tökéletesen belefér a diétázók étrendjébe, mindamellett pedig szerintem tök finom lett és kiválóan  illenek egymáshoz az alkotóelemek. Nem vagyok nagy pároltzöldség -párti de a húspogácsa és a quinoa mellé valahogy most nekem is jólesett . Hozzávalók: 50 deka darált marhahús, 5 deka zabpehely, egy egész tojás, két evőkanál mustár, só, őrölt bors,… Tovább »

Pirított csirkerögök amerikai káposztasalátával

Ha valami igazán finomra és gyorsra vágysz, akkor ez egy tökéletes választás. Ebédre vagy vacsorára villámgyorsan elkészíthető alakbarát fogás. Hozzávalók: csirkemellfilé, só, bors, kevés zsiradék, lilakáposzta, fehérkáposzta, sárgarépa, kis fej vöröshagyma , majonéz. A csirkemellfiléket csíkokra vagy kisebb rögökre vágjuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük és kevés zsiradékon enyhén aranyló színűre sütjük. Az amerikai káposztasalátához a… Tovább »

Durván dupla sajtburger angol muffinzsemlében

Szerintem a házi készítésű dolgoknak nincs párja. Abban még van anyag ahogy mondani szokták, adalékanyagok és ízfokozók nélkül , tényleg saját ízlésünkre formálhatjuk. Olyan hamburgert készítettem amiben duplán van sajt és marhahúspogácsa , baconszalonna ,saját termesztésű zöldségek , mindehhez  házi angol muffinzsemlét sütöttem . Hozzávalók a muffinzsemléhez: 50 deka liszt, 2,5  deka friss élesztő, 5… Tovább »

Csicseriborsó aszalt paradicsommal Klári néni receptje alapján

Van nekünk egy Klári nénink aki évek óta visszatérő vásárlónk és már már mondhatjuk, hogy baráti kapcsolatban állunk. Aztán ahogy telt múlt az idő, kiderült, hogy az általános iskolai osztályfőnököm iskolatársa volt  és mai napig legjobb barátnője. Egy csodás tavaszi napon Klári néni hozott nekünk ebből a csicseriborsós ételből , még langyos pirítóssal és reszelt… Tovább »

Fokhagymás egyben sült oldalas

Csodaszép friss sertéshúst vásároltam, ilyenkor a friss vágásból teletankolom a fagyasztót. Oldalast már olyan régen sütöttem, hogy kellőképpen itt volt az ideje egy újabb adag megsütésének. Előző este alaposan besóztam, fűszerekkel bedörzsöltem, másnap reggel pedig lassú tűzön porhanyósra sütöttem nádudvari sütőtálon. Hozzávalók: 1 egész oldalas, só, fokhagyma, őrölt bors, majoranna, őrölt kömény, zsiradék Az oldalast… Tovább »

Gluténmentes citromos süti ribizlilekvárral

Gyors kevert tészta , ezúttal gluténmentesen sok sok ribizlilekvárral és egy délutáni latte macchiatoval a húsvéti húsok és sonkák  után  😀 A ribizlilekvár magmentes, sokorópátkai kézműves termék , fantasztikusan harmonikus ízekkel, savakkal . Hozzávalók: 40 deka gluténmentes sütikhez való lisztkeverék, 15 deka puha teavaj, 4 egész tojás, egy teáskanálnyi sütőpor, 15 deka cukor, egy evőkanálnyi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!