Simone gasztroságai

Tiramisu pohárkrém

Az igazat megvallva, tiramisu szeletnek indult ami lett is volna ha kivárjuk a megfelelő időt dermedésig 🙂 De hát az ember gyarló és nem vár. Aztán mikor belevágtam a szépen összeállított desszertembe és észleltem, hogy nem oké a zsoké, akkor gyorsan átkonvertáltam pohárkrémmé a tepsi tiramisut 😀 Meg kell mondjam, meglepő módon még jobb is… Tovább »

Csirkecombok parajos parmezános köntösben

Ha gyorsat és finomat akarsz elkészíteni ezt süsd meg 🙂 Kicsit untam már a rántottat, grillezettet . Volt viszont otthon egy nagy zacskó friss bébiparajom amit már muszáj volt elkészíteni. A reggeliből maradt meg pirított baconszalonna, akadt egy kevés tejszínem és parmezánsajtom így adott volt , hogy ezeket valahogyan összepárosítom. Hozzávalók: csirke felsőcombok , só,… Tovább »

Tépkedős sajtos-hagymás cipó

Nemes egyszerűséggel csak tépkedősnek hívom ezt az ötletes felhasználását a cipónak. Forrón megtépkedni a sajttal és hagymával gazdagon megszórt kockákat baráti összejöveteleken vagy csak egy délutáni kávézás idején… Hozzávalók: 1 darab cipó, legalább 20 deka sajt- én goudát használtam- 10 deka házi vaj ( vagy teavaj), 2 gerezd fokhagyma, só, 2 szál újhagyma, snidling, olivaolaj… Tovább »

Menemen , a törökök lecsója

A menemen autentikus török étel, a lecsó török formája egy mennyeien szaftos tojásos étel amit Törökországban leginkább reggelire fogyasztanak. Sok paradicsompürét vagy friss kockázott paradicsomot használnak fel hozzá, fedő alatt párolódik szinte végig az étel. Idős török nénikétől tanultam meg az elkészítését , nagyban hasonlít a mi verziónkhoz . Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma ,… Tovább »

Spagetti avokádo carbonara

Teljesen puha, érett avokádóból krémes szószt készítettem, majd frissen kifőtt spagettitésztával és ropogósra sült szalonnapörccel átkeverve már az asztalon is gőzölgött ez a rendkívül egyszerű ám különlegesen finom tésztaétel. Hozzávalók: 2 darab érett avokádo, só, 2 fokhagymagerezd, őrölt fehérbors, 1 db lime, 1,5 dl tejszín, 10 deka reszelt parmezánsajt,spagettitészta. Az avokádókat kettévágtam, a magot egy… Tovább »

Börek marhahússal

Barangoljunk tovább a török reggelik között . Egy börek frissen sütve reggelire egy forró teával … nem kell ennél jobb hétvégi reggeli 🙂 Hagymán párolt pirított darált marhahús, egy kevés sajt, roppanós tészta.. én nagyon szeretem 🙂 Hozzávalók: rétestészta ( bolti ) vagy börekhez való lapok – ezt a Turul Török  Élelmiszerben beszerezhetjük készen-, fél… Tovább »

Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével

Csodás friss sertésszüzeket kaptam amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető és egyszerűen elkészülő étel nem mindennapi ízekkel. Kis kiegészítésként lilahagymás paradicsomot is tálaltam mellé. Hozzávalók: kettő egész sertésszűz, só, bors, zsiradék, karfiolrózsák , pagodakarfiol rózsák, brokkoli , egy gerezd pucolt fokhagyma, friss bazsalikom levél, tejszín…. Tovább »

Dürüm csirkehúsból

A legjobb dürümöt egy eldugott kis sidei utcácskában ettük egy irtó cuki idős bácsikánál ahova azóta visszatérő vendégek vagyunk 🙂 Igazi kis talponálló , streetfood jellegű étkezde. Itt választhatsz borjúból, csirkéből és leöblítheted egy jó kis ayrannal az egészet 😀  Na de maradjunk az én konyhámban, ahol most egy csirkés dürüm készült, csirkecombból és csirkemellből… Tovább »

Simit

Aki járt már Törökországban, az tudja, hogy szinte mindenhol belebotlunk ebbe a nagyszerű péksüteménybe. Kínálják utcán, teázókban, szállodák reggeli péksüteményei között. Finom, kelt tésztás, belül foszlós kívül ropogós , mustmézbe és szezámmagba forgatott perec aminek nem lehet ellenállni . Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy egy tea mellé tízóraira,… Tovább »

Vadkacsa melle vörösboros-kakukkfüves gombával

Az őszi időszakban gyakrabban jutunk vadak húsához. Egészséges, ízeiben egyedülálló húsok készülnek , omlósra sütve kedveljük leginkább. Számomra elmaradhatatlan valami gombás alkotóelem is ezek mellé a húsok mellé, fantasztikusan hozza az erdei illatokat és a kissé szárazabb hús mellé nagyon jó kiegészítő lehet egy szaftos, ízekben gazdag friss fűszeres mártás vagy szósz. Most vadkacsa mellet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!