Simone gasztroságai

Édesburgonyás szárzeller krémleves fürjtojással

Erőt, energiát adó vitaminokkal teli melengető leves. Elkészíteni olyan egyszerű, hogy még azok is nekiállhatnak akik nem gyakorlott háziasszonyok. Gyorsan kész, nagyon aromás , simogatóan selymes állagú . Hozzávalók: szárzeller, édesburgonya, só, fehér bors , fél fej vöröshagyma, fürjtojás A szárzeller felét kockákra vágtam. Egy nagy méretű édesburgonyát megfeleztem , megpucoltam és kockáztam. A vöröshagyma… Tovább »

Háromsajtos csirkés-gombás pasta

Ez az egyik legjobb tésztaétel , minden benne van amit kedvelek, nem utolsó sorban pedig gyorsan elkészül . Hozzávalók: Csirkemellfilé , só, bors, zsiradék, egy darab mogyoróhagyma,2 dl tejszín,brokkoli, 25 dkg barna csiperke, 15 dkg gouda sajt, 15 deka vörös cheddarsajt, 5 deka reszelt parmezánsajt , penne tészta ( durumlisztből ) . A csirkemellet kockáztam,… Tovább »

Kacsamájpástétom

Nagyon szeretjük a májból készült ételeket, csirke, kacsa vagy liba, jöhet bármelyik. Rántva, sütve, hagymásan .. Kedveljük az uzsonnára, vagy épp reggelire való májkrémeket is de bevallom nehezen találok olyat ami megfelelő. A mindenből jobb a házi ! alapon most a pecsenye kacsamájból pástétomot készítettem friss fűszernövényekkel és egy gyűszűnyi tokaji aszúval megbolondítva. Sütöttem hozzá… Tovább »

Karaj parmezános köntösben amerikai káposztasalátával

Végtelenül egyszerű, gyors frissensült, amihez csupán egy igencsak finom amerikai káposztasalátát( Coleslaw ) készítettem . Bármilyen bundázott vagy sült húsféleséghez igen jó kiegészítő , emellett egészséges és vitaminnal teli. Hozzávalók : 8 szelet sertéskaraj, só, liszt, 2 egész tojás, panírmorzsa, két bő maroknyi reszelt parmezánsajt , zsiradék. A salátához : egy kis fej fehér káposzta,… Tovább »

Sajttorta málnazselével ,sós karamellel

Olyan régóta motoszkált már a fejemben a sajttorta , hogy muszáj volt végre elkészítenem . Sütés nélküli, gyorsan elkészíthető desszert, csak azt kell kivárni, hogy a hűtőben megdermedjen és már tálalható is. Először úgy gondoltam, hogy csak sós karamell lesz a kiegészítője de aztán került bele egy vékony csík málnazselé… jó döntésnek bizonyult!  Hozzávalók: 20… Tovább »

Créme Brulée a fenséges krémes desszert

Volt már próbálkozásom ezzel a mennyei desszerttel.. de megvallom kudarcba fulladt. Egy közismert tévés hölgy  receptjét készítettem el de nem volt az igazi. Aztán sokáig nem is volt kedvem megcsinálni mert féltem, hogy kudarc lesz a vége megint. Több  videót is megnéztem , mégis mi a titka annak, hogy olyan selymesen lágy krém születhessen mint… Tovább »

Szójaszószos-szezámmagvas csirkemell brokkolival

Szinte naponta előfordul a konyhámban csirkemell , igyekszem minél változatosabbá tenni az elkészítését. Köretként csupán párolt brokkolit kapott de nem is kívánt nagyobb és kalóriadúsabb kiegészítőt. Keleties ízvilág, ragadós pikáns szósz … nekünk bejött 🙂 Hozzávalók : 2 db egész csirkemell filé, só, bors, 1,5-2 dl szójaszósz, 1,5 dl paradicsompüré, 3 evőkanálnyi méz, két gerezd… Tovább »

Cigánykáposzta bodaggal – Márton napra is

Kedves vendégeket vártam, és a menü összeállításán gondolkoztam. Kemencében sült malacot szerettem volna de nem tudtam beszerezni az alapanyagot . Egy kedves barátnőm nagy segítségemre volt, Ő ajánlotta , hogy főzzek cigánykáposztát és süssek mellé bodagot . Bevallom nem ismertem ezt az ételt így utánanéztem. Megtetszett az ötlet, Edina küldött nekem receptet és jótanácsokat így… Tovább »

Mexikói tortillatekercsek

Ha egy szóval kellene jellemeznem nehéz helyzetben lennék. Mert látványos, kiadós és nagyon finom ! 🙂 Ez garantáltan siker minden házibuliban, baráti összejöveteleken . Sok sok sajt, pikáns húsos szósszal töltött tortillalapok feltekerve , a szintek között sajttal szórva és egybesütve… pikáns vagy tüzes mexikói szószba mártogatva…. kell ennél vendégcsalogatóbb? Hozzávalók: 16 darab tortillalap, gouda… Tovább »

Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel

Nálam első helyen áll az omlósra sütött kacsacomb a húsételek között. Ezúttal burgonyagombóc készült mellé köretnek, amit kacsazsíron kissé meg is pirítottam…  lilakáposztát pároltam , mert anélkül nem kacsa a kacsa 😀  És egy kis libamáj hájon sütve…. Ütős kis kombináció lett. Itt az idő, kacsasütésre fel ! A kacsacombokat és a májat a Remetei… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!