Simone gasztroságai

Kovászos csíkos kalács

Nagyon sok kovászom maradt , és napok óta a csíkos kalács járt a fejemben. Hogy milyen jó lenne reggelire vagy uzsonnára egy jó kis kávé mellé vajjal- lekvárral vagy mézzel eszegetni. A gondolatot tett követte és megszületett minden idők legfinomabb csíkos kelt kalácsa saját nevelésű természetes kovásszal.  Hozzávalók: 50 deka liszt, 17 deka aktív kovász,… Tovább »

Igazi kovászos kenyér

Mai rozskovászosom Malvinnal aki ma bivalyerős volt 😆 Malvin az én saját nevelésű természetes kovászom , akit hónapok óta etetgetek, és sütöm vele a kenyereket . A természetes kovász neveléséhez bővebb információ itt :https://gasztrosagok.cafeblog.hu/2014/11/21/kovasz-es-oregteszta-keszitese/ Hozzávalók a kenyérhez : 40 deka fehér búzaliszt, 20 deka rozskovász , 10 deka világos rozsliszt, 5 deka rétesliszt , langyos… Tovább »

GrillszezON

Nem tudom ki hogy van vele, de mi akár minden hétvégén képesek vagyunk egy jót grillezni főként, hogy kisütött végre a napocska. Előző este be szoktam a húsokat pácolni- fűszerezni, délelőtt csak egy gyors friss salátát összedobok mellé és kész is van az ebédnek való. Hozzávalók : Mi általában csirkéből szeretjük annak is a felső… Tovább »

Királygarnéla cukkinivel, paradicsommal

Mostanában valahogy sem időm sem indíttatásom nem volt bejegyzést írni pedig sültek kovászos kenyerek, készültek finom étkek…. Erőt véve magamon közreadom ezt az egyszerű ám mennyei finom ételt . Szombati munkából hazaérve éhesen , fáradtan nagyobb főzésre nem volt kedvem de milyen jó, hogy így alakult. Maradék cukkini, paradicsom felhasználásával pofonegyszerű szószos garnéla készült, a… Tovább »

Gasztropajtira emlékezünk- Blogkóstoló külön forduló

Szomorú apropóból született meg a Blogkóstoló  történetének ezen fordulója. Olyan gasztrobloggerre emlékezünk aki színes palettájú házias , részletes blogot írt sokak örömére. Hajdu István László kiemelkedő szerepét a gasztrobloggerek között senki nem vitatja, receptjei számos médiafelületen  megtalálhatóak voltak. Beszélgetős stílusú bejegyzései számomra olyanok voltak, mintha személyesen is ismernénk egymást, mint a fiú a szomszédból aki… Tovább »

Fokhagymával sült bőrös sertéscomb

Mikor megláttam a hentespultban nem haboztam sokáig, kettő szép vastag – benne a csont- szeletet a kosaramba is tettem. Finoman fűszerezve , fokhagymakarikákkal borítva omlósra- puhára sütöttem pataki tálban. Burgonyapürét készítettem mellé és csemege uborkát kínáltam hozzá. Igazi klasszikus , amolyan bármikormegtudomenni hús sült 🙂 A bőre pedig finom ropogós lett 😉 Nagyon nem is… Tovább »

Sváb húsos káposzta szalonnás burgonyagombóccal

Úgy kezdődött, hogy kaptam egy csodaszép cserépedényt a Calidás csajoktól még nyáron és ideje volt felavatni. Mivel az űrtartalma elég nagy valami olyan kellett bele ami jó kiadós , mindenki szereti a társaságban . Így esett, hogy káposztát főztünk benne. Töltögetni nem volt kedvem 😀 , ezért a nagyanyám sváb húsos káposztája készült pirított baconos… Tovább »

32. Blogkóstoló- Összefoglaló

Íme hát, jöjjön a 32. blogkóstoló összefoglalója ! Családias légkörben, ismét finomabbnál finomabb receptek érkeztek a fordulóra. Volt aki több ételt is elkészített a neki sorsolt blogról aminek nagyon örültem. Sokszínű lett a választott ételek listája , ami azt bizonyítja, hogy igenis van helye ennek a játéknak annak ellenére is, hogy ebben a fordulóban kevesen… Tovább »

Dödölle pirított lilahagymával, pirított angolszalonnával és tejföllel 32. Blogkóstoló

Úgy alakult, hogy ebben a fordulóban kettő blogról is választhattam, mindkettő blog kedvemre való volt és könnyedén találtam olyan ételeket amiket még nem készítettem el. Éva a Takarékoskonyha bloggerinája kicsúszott a jelentkezési határidőből, de megoldottuk, hogy tudjon játszani . Azonban a  sorrendbe amit már kisorsoltam nem akartam belenyúlni, így vállaltam , hogy az Ő blogjáról… Tovább »

Quiche 32. Blogkóstoló

Quiche a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Ezt a finom és egyszerű ételt választottam a Saját Otthon Projekt blogjáról amit ebben  a fordulóban magamnak sorsoltam ki. Sok nagyszerű recept között válogattam mígnem ehhez a recepthez háromszor is visszatértem. Így… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!