Simone gasztroságai

32.Blogkóstoló- Sorsolás

A határidő lejártáig mindössze 14 blog jelentkezett a játékba, kellemes kis családias hangulatú forduló lesz ez 🙂 Aki itt van annak köszönöm a részvételt, remélem mindenki elégedett lesz a neki sorsolt bloggal . Amennyiben kérés merül fel keressetek, megoldunk minden problémát. Annyit kérek azonban, hogy aki vállalta a játékot az a megadott határidőig küldje el… Tovább »

32. Blogkóstoló – játékkiírás felhívás

Az elmúlt fordulók után kicsit megakadt a Blogkóstoló játéka, nem volt aki vállalta volna a házigazda szerepét. Mivel nekem a téli időszak kicsit szellősebb munka szempontjából ezért úgy döntöttem vállalom a háziasszony szerepét és játékra hívlak Benneteket kedves bloggerina és blogger társaim. Köszönöm a stafétát a Serpenyővirtuóz bloggerének. Mivel épp a karácsonyi előkészületek közelében járunk… Tovább »

Kókuszos-ananászos ciambella – 31. Blogkóstoló

A 31. Blogkóstoló fordulójában a Serpenyővirtuóz blog házigazdája az Aranyfakanál blogot sorsolta ki nekem. Innen választottam ki ezt az egyszerű kis desszertet ami egy könnyed tésztájú puha sütemény . A hétvégi délutáni kávézás vagy teázás kiváló kísérője lehet. Az eredeti recepet itt találjátok. Én a kiegészített receptet adom itt közre, mert a cukor mennyisége az… Tovább »

Szilvalekváros süti kemencében sütve Limara nyomán

Nagy kemenceláz van nálunk most már egy ideje, sültek langallók, húsok, köretek, rétesek, kenyerek már, de süteményt most először sütöttem . Az, hogy első nekifutásra sikerült olyan pihepuha bélzetű kívül kicsit ropogósabbra sült szilvalekváros süteményt sütnöm arra sarkallt, hogy megírjam , megköszönve Limara kiváló receptjét. A hozzávalókat és a blogbejegyzést a megadott linken lehet elérni,… Tovább »

Künefe az egyik legfinomabb török édesség

Nagyon sok kedvenc török sütim van de a künefe volt az első ami elrabolta a szívemet. Kilenc éve már, hogy először kóstoltam Side – Manavgat városban , azóta nincs alkalom, hogy kimaradna 🙂 Többször megsütöttem itthon is, de eredeti török alapanyagokból most először készítettem . Az alapanyagokat a Turul Török Élelmiszerüzletből rendeltem ahol kiváló minőségű… Tovább »

Morzsasüti szilvával 30. Blogkóstoló

A 30. Blogkóstolón a Hogymegtudjuknézni blog oldalát sorsolta ki nekem a forduló Háziasszonya. Sokáig nem nézelődtem, mert a Morzsasütinél valahogy mindig leragadtam, így hát el is döntöttem gyorsan mit készítek. A leírással megegyezően valóban egy gyors és nagyon finom desszert készült. A recepttől annyiban tértem el, hogy a zabpelyhet nem őröltem meg, hanem apró szeműt… Tovább »

Tonhalas spagetti – ha valami igazán gyorsra és finomra vágynál

A szombati ebédek mindig valami egyszerűre sikerednek tekintve , hogy inkább másra fordítok több időt . Mivel most igazán paradicsomdömping van, tonhal meg volt a hűtőben  egy gyors felmérés után úgy döntöttem , hogy a tonhalas spagetti minden elvárt kritériumnak megfelel. Hozzávalók: 2 doboz olivaolajos tonhal, 1 kis fej fehér főzőhagyma , 1 kis gerezd… Tovább »

Panna cotta epervelővel

Ezekben a nagy melegekben igazán felüdítő egy hideg panna cotta gyümölcsvelővel . Amellett, hogy gyorsan elkészül és baromi egyszerű, elronthatatlan édesség . Hozzávalók : 5 dl tejszín ( esetemben laktózmentes ), kettő evőkanál cukor, vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó vaníliáscukor, kettő teáskanál étkezési zselatinpor. Az epervelőhöz fagyasztott epret használtam kettő teáskanál barna cukorral pürésre… Tovább »

Rajkai falunap főzőversennyel

Úgy elszaladt egy év, hogy szinte észre sem vettük. Arra eszméltünk, hogy újra megrendezésre kerül Rajkán a Falunap, ennek egyik fő programjaként pedig a Rajka Mesterszakácsa Főzőverseny . Megtisztelő, hogy újra a zsűri tagjaként vehettem részt ezen a fantasztikus napon Somával és Zsoltival együtt, ahol nyolc csapat mérhette össze tudását, kreativitását és főzőtudományát. Sok sok… Tovább »

Spagetti napérlelte paradicsomból készült húsos szósszal

A nagy hőségre való tekintettel, és a kertben érő csudafinom paradicsomok tömkelegét figyelembe véve -mivel nem kívántunk különösebben nehéz ételt-  friss napérlelte paradicsomokból sűrű szószt főztem az udvaron termő friss bazsalikommal, kakukkfűvel és aromás hagymával. Került hozzá háznál nevelt sertés darált húsa, gluténmentes spagettitészta és jófajta gouda sajt. Amolyan olaszos ebéd kerekedett rövidke idő alatt…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!