Anyósom egyik régi tepsis lángos receptjét adaptáltam át gluténmentesre, azt kell mondjam, tökéletesre sikerült.
Finoman ropogós, könnyű bélzetű tészta lett a végeredmény.
Hozzávalók :
40 deka Spar free from Backmischung Universal liszt ( de szerintem bármelyik kenyérnek valóval pótolható ), egy tasak instant élesztő, 1,5 dl tej, egy teáskanál barna cukor, 1 ek himalája só, kettő kiskanál zsír ( puha) 5 ek burgonyapehely .
Az élesztőt a meglangyosított és cukorral elkevert tejben felfuttattam. A dagasztógép táljába kimértem a lisztet, hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, a zsírt,a burgonyapelyhet, a sót, és kb 1,5 dl langyos vizet. A dagasztógéppel szépen megdagasztattam, rugalmas tésztát kell hogy kapj, ne legyen túl lágy. Kelesztőben a duplájára kelesztettem, majd lisztezett deszkán hengeresre nyújtottam és 7 darabra vágtam. A tenyerembe fogtam egy kevés zsírt, majd gombócokat formáztam és lángos alakúra nyújtottam-igazítottam. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tettem a formára igazított lángosokat. ( 4 db fért el a tepsiben ) Zsíros kézzel még egyszer átsimítottam a tésztákat. A sütőt előzőleg felmelegítettem 160 fokra, hőlégkeverésre és egy kislábasban vizet tettem be. A lángosokat addig sütöttem míg pirosodni nem kezdtek. Kivétel után olivaolajba reszelt fokhagymával átkentem, laktózmentes tejfölt tettem rá és laktózmentes reszelt sajttal megszórtam.
Ha elkészíted , szívesen venném ha megírnád hogyan sikerült , ízlett e 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: