Simone gasztroságai

Aranyló sajtgolyók

Gyors ebéd kellett és rántott sajtra vágytam. Igen ám, de az a fránya sajt sokszor kifolyik és panírozgatni sem volt kedvem, így a sajtgolyók mellett döntöttem, egy kis tartármártással csak úgy magában. A sajtgolyók nem folynak szét sütés közben, a belseje finoman lággyá válik a külső része pedig ropogóssá. Mi nagyon szeretjük .

Hozzávalók : 35 deka sajt ( én goudából csináltam ), egy egész tojás, egy  csapott evőkanálnyi liszt, panírmorzsa, zsiradék.

A sajtot szép szálasra lereszeljük, beleütjük a tojást és az egy  csapott evőkanálnyi liszttel alaposan eldolgozzuk. A zsiradékot felhevítjük , a kezünkkel golyócskákat formázunk, beleforgatjuk a panírmorzsába és aranybarnára sütjük. 

A mártogatóshoz : 2-3 evőkanálnyi majonéz, 2-3 evőkanálnyi tejföl, egy csipet őrölt bors, egy teáskanálnyi citromlé. A hozzávalókat alaposan elkeverjük és a sajtgolyók mellé tálaljuk. 

 

P1110348

P1110351

P1110356

P1110357

P1110358

P1110360

P1110361

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kinga Antal says:

    Köszi Livi ezt a receptet:)már régota kerestem valami hasonlót,mert fiaim imádják a rántottsajtot,de én annál inkább nem szeretem késziteni,pláne ha még ki is folyik a sajt:)de ez igy tokéletes lett,finom is nem folyik,a fiuk ma is őt kerték mire haza ernek sulibol,ugyhogy köszönom a sok jó ötletet:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!