Simone gasztroságai

Húsvéti sós kalács sajttal, zöldhagymával

Igazán különleges , rendkívül puha tésztájú kalácsot sütöttem, de nem édesen ahogy megszoktuk, hanem sósan,mindhárom szál töltve és hármas fonással fonva. Török receptből fordítottam és adom most közre . Húsvéti ünnepekre a finom sonka mellé ajánlom.

Hozzávalók a tésztához: 3 bögre liszt, 3 deka élesztő, 3/4 bögre langyos víz, egy kiskanálnyi méz, egy teáskanálnyi himalája só, 2 evőkanálnyi zsír, 2 egész tojás

A szálak töltéséhez friss zöldhagyma és reszelt sajt.

Az élesztőt felfuttattam a mézzel elkevert langyos vízben, majd a többi hozzávalóhoz adtam és szép sima tésztát dagasztottam . Duplájára kelesztettem, majd lisztezett deszkán a tésztát három részre osztottam. a gombócokat egyenként óvatosan átdolgoztam, majd hosszúkás lapokat nyújtottam. Az egyik lapot karikára vágott zöldhagymával és reszelt sajttal töltöttem, a másik két lapot csak reszelt sajttal. Megtöltés után a tésztát jobbról is és balról is ráhajtjuk . A kapott szálakat úgy fonjuk meg, hogy középre a zöldhagymás-sajtos töltelékes kerüljön. Sima három fonatos fonással szorosra fonjuk, megspricceljük vízzel és szezámmaggal átszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük. 

 

kal1

kal2

kal3

kal4

kal5

kal6

kal7

kal8

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!