Simone gasztroságai

Ribizlis-málnás sajttorta- 29. Blogkóstoló

A legújabb, 29. Blogkóstoló játékában a Fűszermánia blog háziasszonya Gabi, a Tűpárna és Habverő blogot sorsolta ki nekem. Igazi kihívás volt, találtam nagyon is kedvemre való recepteket ám a választásom egy régóta tervezgetett finomságra , a Ribizlis sajttortára esett, amit az eredeti recept szerint fekete ribiszkével készítettek, én annyit változtattam, hogy piros ribizlit és málnát használtam fel . Nagyon finom, kissé savanykás , frissítő desszert született. Köszönöm a kiváló receptet , lássuk hát mi sült ki belőle 🙂

Hozzávalók az alaphoz:

  • 10 dkg zabkeksz
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 ek. cukor
  • fahéj

A krémhez:

  • 30 dkg natúr krémsajt vagy vajkrém- én fele fele arányban natúr krémsajt és natúr vajkrém keverékét használtam
  • 10 dkg tejföl
  • 6 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1,5 dkg étkezési keményítő
  • fél citrom leve és héja- vagy citromillatú verbéna csokorra való levele apróra vágva
  • Friss piros ribizli leszemezve két maréknyi és friss málna két maréknyi

 

A zabkekszet apróra törtem, hozzácsorgattam az olvasztott vajat, egy mokkáskanálnyi fahéjat és egy evőkanálnyi barna cukrot, alaposan elvegyítettem és a kivajazott, zsemlemorzsával átszórt kisméretű ( 18 cm ) kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlattam. Előmelegített sütőben 150 fokon 10 percig elősütöttem.

A sajtkrémet, a vajkrémet a tojásokkal, a cukorral a tejföllel az étkezési keményítővel és a citromverbéna apróra vágott leveleivel krémesre dolgoztam, majd a kissé meghűlt alapra öntöttem, és beleszórtam az előkészített és alaposan megmosott gyümölcsöket. Mivel az eredeti recept hőfokot nem írt, így én 160 fokon kezdtem el a torta sütését, 20 perc elteltével 150 fokra mérsékelve. Az összes idő amíg a sütőben volt a torta, kb 50 perc volt. Ekkor szépen elvált a tortaformától a széle és a közepét is átsültnek találtam. Kivétel után hagytam a formában kihűlni majd 1 órára hűtőbe tettem, a kapcsos formát óvatosan eltávolítottam, a tortaforma aljáról gyönyörűen feljött az egész, és nagyméretű tányérra helyeztem. Friss ribizlit szórtam a tetejére , hidegen tálaltam. Kellemes hűsítően savanykás, krémes torta sült, azt hiszem legközelebb más gyümölccsel is ki lesz próbálva 🙂

ribizlis1

ribizlis2

 

Köszönöm Gabinak a háziasszonyi fáradozásokat és a játékot.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!