Simone gasztroságai

Morzsasüti szilvával 30. Blogkóstoló

A 30. Blogkóstolón a Hogymegtudjuknézni blog oldalát sorsolta ki nekem a forduló Háziasszonya. Sokáig nem nézelődtem, mert a Morzsasütinél valahogy mindig leragadtam, így hát el is döntöttem gyorsan mit készítek. A leírással megegyezően valóban egy gyors és nagyon finom desszert készült. A recepttől annyiban tértem el, hogy a zabpelyhet nem őröltem meg, hanem apró szeműt használtam és kicsivel több gyümölcsöt tettem bele mint amennyit az eredeti  recept megadott .

Hozzávalók a tésztához  :  28 deka apró zabpehely, 7 deka finomliszt, 15 deka hideg teavaj, egy egész tojás, 15 deka barna cukor- nekem kicsit édes volt, így a következőt 10 dekával készítettem , – 1 tasak sütőpor.

A töltelékhez : 40 deka magozott, negyedelt szilva, egy teáskanálnyi mézeskalács fűszerkeverék, 2 (bio)citrom reszelt héja , egy tasak vaníliás pudingpor, 1 marék szeletelt mandula, 1 evőkanál barna cukor.

A tésztát így készítettem : A zabpelyhet, a lisztet kimértem, hozzáadtam a sütőport a cukrot  és a hideg vajat majd alaposan elmorzsoltam. Ekkor hozzáütöttem a tojást, átdolgoztam és háromnegyed részét sütőpapírral bélelt 26 cm tortaformába nyomkodtam úgy, hogy egy kis pereme legyen.

A gyümölcsöket meghintettem a cukorral, belereszeltem a citromok héját, hozzáadtam a pudingport, a mézeskalács fűszerkeveréket  a szeletelt mandulát majd átkevertem és a tortaformába illesztett tésztára egyenletesen eligazgattam. A maradék tésztát a tetejére morzsoltam. 160 fokra előmelegített sütőbe tettem, hőlégkeverésen 40-45 percig sütöttem. Mikor elkezdett aranyszínűvé válni akkor tűpróbát végezetem. Sülés után a kapcsot óvatosan leszedtem . Hűlés után szeleteltem, isteni illatú ropogós sütemény született.

Köszönöm a receptet és a lehetőséget a Blogkóstolóra 🙂

 

morzsa01

morzsa02

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!