Egyik nagy kedvenc, elkészítése egyszerű, bár nem a költséghatékony ételek egyike, de mindenképp kipróbálandó !! 🙂 🙂
Hozzávalók :
Csirkemell, csirkecomb, tejszín, sajt, tojás, liszt
A csirkedarabokat besózzuk, majd állni hagyjuk. A sajtot,- 40 deka körüli mennyiséget- apró lyukú reszelőn lereszeljük.
2-3 tojást- a hús mennyiségétől függően – felverünk. Egy tálba lisztet rakunk, majd úgy, mintha paníroznánk beleforgatjuk a lisztbe- tojásba majd a reszelt sajtba a csirkedarabokat, majd enyhén kiolajozott tepsibe egymás mellé fektetjük. Ha készen vagyunk, az egészet óvatosan nyakon öntjük tejszínnel, én egy fél literes laktózmentes tejszínt használtam, de csak a laktózérzékenységem miatt, bármely főző, vagy habtejszín – nem habspray ! – folyékony állaggal megteszi.
Alufóliával lefedve lassú tűzön sütjük, főként ha van benne csontos darab. Amikor már teljesen megpuhultak a húsdarabkák levesszük a fedést és kissé rápirítjuk a sajtot a tetejére.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Jó sütést, jó étvágyat!