Egy pihenős vasárnapi délutánon kapcsolgattam a tv-t és az egyik csatornán egy fejkendős nénike egy parasztházikóban éppen nekikezdett a sütésnek. Kíváncsivá tett és végignéztem. Épp kukoricaprószát készített szilvalekvárral. Most az Ő receptje alapján készítettem el ezt az ételt.
Hozzávalók :
40 deka kukoricaliszt
4 dl kefír
egy egész tojás
egy csapott kávéskanál só
1 dl tejföl
0,5-1 dl víz
egy teáskanál sütőpor
egy teáskanál barnacukor
zsír
porcukor a szóráshoz
szilvalekvár
A szilvalekvár kivételével egy tálban összekeverem a hozzávalókat. A masszát egy zsírral jól kikent tepsibe simítom, majd a szilvalekvárt rákanalazom több helyen egy egy halmocskát hagyva a tésztában.
Ezután olvasztott zsírral – 2-3 evőkanál- átlocsolom .
A sütőt előmelegítem 170 fokra, alsó- felső sütésre, és megsütöm. Én hagytam enyhén pirosasra sülni.
Kiszedés után hagytam kicsit hűlni és ezután felszeleteltem . Porcukorral enyhén áthintettem.