Roppanós virsli trappista sajttal töltve, baconkalodában, tükörtojással, grillezett csiperkével és grillezett paradicsommal

Hétköznaponként kevesebb időm jut a vacsorák elkészítéséhez, ezért igyekszem gyorsan és a hűtőben fellelhető , esetenként előző napi maradékból elkészíteni a vacsorát.



Hozzávalók :

Előző napi maradékból , az olivaolajon párolt-pirított barna csiperkegomba, amit átpirítottam félbevágott fekete koktélparadicsommal, juhbeles virsli, trappista sajt, baconszalonna, tojás



A juhbeles virsliket hosszában bevágom úgy, hogy az alja ne sérüljön, de bele lehessen a vájatba tenni a csíkokra vágott trappistát, majd a sajttal megtöltött virsliket betekertem egy szelet baconszalonnába. Olivaolajon sütőben megsütöttem-grilleztem a baconba tekert virsliket. 

Tükörtojásokat sütöttem úgy, hogy a közepe lágy maradjon, de a tetején a fehérje kemény legyen, ne lötyögős. 

A kész tükörtojást a tál közepére tettem, mellé helyeztem a meggrillezett – töltött virsliket, majd a megpirított gombát és paradicsomot. Kenyér nélkül fogyasztottuk. 

A tükörtojásokat apróra vágott snidlinggel szórtam meg.

Tovább a blogra »