Sokszor készítek tojáskrémet, megtörve a felvágottak és a tartósítótól hemzsegő kenhető krémek sorát.
Sokféle variációban készülhet, most az egyik legfinomabbat írom le Nektek.
Hozzávalók :
8 darab tojás, egy evőkanál puha teavaj, kettő evőkanál dijoni mustár, kettő evőkanál tejföl, egy közepes lilahagyma apróra vágva, retekcsíra, himalája só.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A keverőtálba adagoljuk a puha teavajat, a mustárt, a tejfölt, az apróra vágott lilahagymát , a csírát, a pucolt egész tojásokat, majd burgonyatörővel áttörjük és egyneművé keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
Hűtőbe tesszük, 20 perc múlva kiváló krém kenhető belőle.
Pirítósra, gyökérkenyérre kenve remek reggeli, uzsonna vagy vacsora lehet.