A medvehagymás bagettből készült vendégváró falatkák

Az egyik medvehagymás bagettből vendégváró falatkákat készítettem előétel gyanánt, ezt írom most le Nektek. 

Kétféle falatka készült, az egyiket a mascarponés- snidlinges – baconos krémmel kentem, a másikat pestos, kaviáros- zöldséges- tojásos variációkban.



Hozzávalók, feltétek:

Tojások, egy kis tégely fekete kaviár, paradicsom, uborka, pesto, snidling. 

A medvehagymás bagett receptjét megtaláljátok az oldalon külön részletes leírásban.



A baconos-snidlinges mascarponekrém szintén megtalálható az oldalon. Hozzávalók : baconszalonna, snidling, mascarpone.



A bagettet vékonyan felszeleteljük. A szeleteket kettéosztjuk.

Az egyik variációban a szeleteket megkenjük a mascarponés baconos krémmel, majd a tetejére helyezünk egy keményre főzött tojás szeletet. 

A másik variációban a szeletkét vékonyan átkenjük pestóval, ráhelyezünk egy uborkaszeletet, erre egy főtt tojásszeletet és egy kiskanállal ráhalmozzuk a kaviárt. Variálhatjuk úgy is, hogy uborka helyett paradicsomszeletkét teszünk, és a pestóra kenhetünk kaviárt, és utána a tojásszelet, csak a képzelet szabhat határt 🙂 

A mascarponekrémes falatokra is helyezhető tojásszeletke vagy paradicsom, ízlés szerint de akár csak a krémmel is kínálhatjuk. 

Amikor a kínálótálra helyezzük a falatokat, az egészet átszórjuk apróra vágott friss snidlinggel.

Tovább a blogra »