Medvehagyma krémleves parmezánnal

A medvehagyma egy újabb feldolgozási lehetősége a krémleves. Nagyon kellemes ízű, aromás, ám akinek savproblémái vannak, bánjon vele óvatosan !

A levest egy csokorra való medvehagymából készítettem, ez körülbelül egy négyfős családnak elegendő. 

Hozzávalók : 

Egy csokor medvehagyma , kettő közepes burgonya , egy kiskanál ételízesítő, himalája só, két evőkanál tejszín, parmezán sajt

A medvehagyma leveleket megmossuk, a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk. Felöntjük vízzel, sózzuk,  egy kiskanál ételízesítővel ízesítjük, majd puhára főzzük. Mikor a burgonya is megpuhult, kézi botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a két evőkanál tejszínt és átforraljuk. Ha valakinek nem elég sűrű, készíthet egy tejszínes-lisztes habarást is hozzá. 

A parmezánsajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük és tálaláskor a levesbe adagoljuk.

Tovább a blogra »