Tavaszi csirkenyárs joghurtos-snidlinges mártással, feketeparadicsommal

A kerti partik nagy slágere nálunk a csirkenyárs, sokféle variációban elkészíthető.

Most egy csirkemellel, gombával, szalonnával és hagymával készült variációval készültem.



Hozzávalók a nyárshoz : 

Csirkemell kockákra vágva, vöröshagyma cikkekre vágva , gombafej cikkekre vágva, szalonna felkockázva.

A kockára vágott csirkemellet ízlés szerint fűszersóval és fehér borssal ízesítettem, majd rövid állás után az előkészített nyársakra tetszőleges módon egymás után felszúrtam az elkészített hozzávalókat. A gombát akkor sóztam át enyhén mikor már fenn voltak a nyárson.

Ezután lassú tűzön kevés olivaolajon sütöttem, de ugyanígy faszén felett rácson is süthető. 

Amíg sültek a nyársak, addig elkészítettem a joghurtos mártást.



Joghurtos-snidlinges mártás hozzávalói:

3 evőkanál majonéz, 4 evőkanál natúr joghurt, 5-6 szál friss snidling szár. A natúr joghurtot és a majonézt összevegyítjük, simára keverjük, majd belekeverjük a megmosott, apróra vágott  snidlinget.



A paradicsomokat kettévágjuk, a tányér közepére helyezzük. A tányér két oldalára fektetjük a nyársakat és két evőkanállal mellé halmozzuk a mártást. 

Tovább a blogra »